Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανθουσιώτισσες, -τες

   Το ΔΣ του Συλλόγου σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά, με υγεία!

   Στην σκέψη όλων μας είναι η εξέλιξη της πανδημίας και των προβλημάτων που δημιουργεί στην ζωή και την υγεία. Η σημερινή άθλια κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Το μαρτυρούν οι πάνω από 20.000 νεκροί της πανδημίας. Η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού και υγειονομικών υποδομών (ΜΕΘ, ΠΦΥ, κλινων κ.λπ.), είχε και έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται άδικα χιλιάδες ζωές.

   Η πορεία της πανδημίας με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού (Ομικρον), μας προβλημάτισε σαν ΔΣ, στο αν θα έπρεπε να ορίσουμε ημερομηνία για την κοπή της πίτας. Καταλήξαμε να αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση, παίρνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας και πιθανά μέτρα.

   Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ με τον Δήμαρχο κ. Αθ. Ζούτσο έχουμε τα παρακάτω:

 

·        Σχέδιο Πόλης

Το γραφείο που έχει αναλάβει την Πράξη Εφαρμογής, αφού τοποθέτησε τις νέες δηλώσεις ιδιοκτησίας, την περίοδο αυτή εξετάζει τις ενστάσεις. Όταν τις ολοκληρώσει θα γίνει η δεύτερη ανάρτηση, κατά την διάρκεια της οποίας μπορούν να γίνουν και νέες ενστάσεις.

Για το Κούτελο και τα προβλήματα που έχουν οι ιδιοκτησίες της περιοχής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Επιμένουμε για Νομοθετική Ρύθμιση. Καλούμε όποιον νομικό ή μηχανικό προσφέρεται, να μας βοηθήσει ώστε να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε λύση.

 

·        Αποχέτευση

Η ΕΥΔΑΠ έχει ζητήσει από την Αρχαιολογική Υπηρεσία τον ορισμό υπαλλήλου, για να επιβλέπει τις εκσκαφές.

·        Ανταποδοτικά Τέλη

Ζητήθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου η μείωσή τους, με τα δεδομένα της ακρίβειας, της ανεργίας και γενικά της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν θα αυξηθούν, παρά την αύξηση των καυσίμων, και όχι μόνο... Η γνώμη μας είναι να διεκδικήσει (αλλά και όλοι οι Δήμοι) αφορολόγητα καύσιμα, όπως παίρνουν οι «φτωχοί» εφοπλιστές.

Ανθουσιώτισσες, -τες

   Σε προηγούμενη ανακοίνωση σας είχαμε ενημερώσει ότι τρεις φορές σπάσανε τα φωτιστικά του προαύλειου χώρου του Συλλόγου. Κάθε φορά τα αποκαταστήσαμε και βελτιώσαμε τον φωτισμό. Τώρα άρχισαν οι καρφωτές!!! Θα μάθουμε ποιοί είναι.

   Στο Διαδίκτυο κάποιοι ενοχλούνται με ό,τι γίνεται στον Σύλλογο. Τώρα τους ενοχλεί η Παιδική Χαρά. Πετροβολούν, καρφώνουν και ειρωνεύονται. Να μας πουν καθαρά. Επιδιώκουν να κλείσουν την Παιδική Χαρά του Συλλόγου; Την ευθύνη, για τα παιδιά που κάνουν χρήση των οργάνων της, την έχουν οι συνοδοί τους.

   Η αλήθεια είναι μία: Αν είχε γίνει «πρόεδρος» για ένα χρόνο, όπως ζητούσε, όλα θα ήταν ωραία!

   Από τους ακόλουθους, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τον κ. Σ. Κωνσταντά να μην μας καρφώνει από μακρυά. Τον προσκαλούμε να έρθει στον Σύλλογο, να τον κεράσουμε καφέ, να μας πει το παράπονό του.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου