Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανθουσιώτισσες, -τες,

   Σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Συλλόγου συζήτησε για τις δραστηριότητες που μπορούν να προγραμματιστούν, μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό. Πάντα με προσοχή, έχοντας κατά νου ότι συνεχίζεται το πρόβλημα σε διαφορετικές συνθήκες.

   Ξεκίνησαν ήδη τα τμήματα παραδοσιακών χορών:

·         Ενηλίκων κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 20:00- 21:00. Συμμετέχουν (με βάση τα μέτρα που ισχύουν) εμβολιασμένοι, νοσήσαντες, με τεστ PCR (72 ωρών) ή με RAPID τεστ (48 ωρών). Εννοείται ότι ισχύουν τα τεστ που έχουν γίνει για άλλες δραστηριότητες (π.χ. δουλειά).

·         Παιδιών κάθε Πέμπτη 19:00- 20:00. Για τα παιδιά ισχύουν τα self τεστ που κάνουν για το σχολείο.

Σας καλούμε να συμμετέχετε

   Από τα μέλη του ΔΣ διατυπώθηκαν σκέψεις για δραστηριότητες- εκδηλώσεις του Συλλόγου, που όμως χρειάζεται να γίνουν πρώτα συνεννοήσεις για να οργανωθούν. Πάντα με τα απαραίτητα μέτρα, που να διασφαλίζουν προστασία από την μετάδοση του κορονοϊού.

   Για το σχέδιο πόλης (πράξη εφαρμογής): Το πολεοδομικό γραφείο τοποθετεί στο σχέδιο τις νέες ιδιοκτησίες που έχουν δηλωθεί. Στη συνέχεια θα εξετάσει τις ενστάσεις. Να σημειώσουμε εδώ ότι για το θέμα των «εξ αδιαιρέτου», (π.χ. Κούτελο) ο Δήμος δεν έχει κάνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα. Εμείς επιμένουμε ότι η λύση είναι η νομοθετική ρύθμιση. Να δίνεται η δυνατότητα «σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας». Το ΔΣ παρακολουθεί το θέμα και θα συνεχίσει να σας ενημερώνει.

   Στην συνεδρίαση του ΔΣ έγινε μία αναδρομή στις δραστηριότητες του Συλλόγου πριν την έξαρση της πανδημίας  και κατά την διάρκεια της καραντίνας, όπου υποχρεωτικά σταμάτησαν οι δραστηριότητες. Μέσα από τις ανακοινώσεις που αναρτήσαμε σε καίρια σημεία της πόλης (πολλές κάποιοι τις έσκιζαν) και μοιράσαμε σπίτι- σπίτι φαίνεται η δράση μας για τα προβλήματα. Για το σχέδιο πόλης, την πυροπροστασία, την συγκοινωνία, τους δρόμους κ.λπ.

   Κάναμε προσπάθεια η αίθουσα του Συλλόγου να είναι ανοιχτή κάθε Κυριακή πρωί. Πηγαίναμε δύο άτομα του ΔΣ, οπότε αυτό σιγά- σιγά ατόνησε.

   Τρεις φορές την εβδομάδα γίνονταν μαθήματα παραδοσιακών χορών σε ενήλικες και παιδιά. Μία φορά την εβδομάδα γυμναστική.

   Έγιναν οι περισσότερες (συγκριτικά με το διάστημα αυτό) συνεστιάσεις, με προσφορές μελών του Συλλόγου και δωρεάν συμμετοχή όσων επιθυμούσαν.

   Το προαύλιο του Συλλόγου καθαρίζεται τρεις, έως και τέσσερις φορές το χρόνο από χόρτα και φύλλα με προσωπική εργασία. Είναι χώρος ανοιχτός για να παίζουν παιδιά. Η αίθουσα διατέθηκε όσες φορές ζητήθηκε και διατίθεται για παιδικά πάρτι και άλλες εκδηλώσεις.

   Να έρθουμε τώρα και στις ζημιές που έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Τρεις φορές μας έσπασαν τα φωτιστικά του προαυλίου. Την τελευταία φορά ξήλωσαν και κατέστρεψαν την κολόνα του ενός φωτιστικού. Έσπασαν ένα παγκάκι και έκλεψαν ένα άλλο. Τελευταία έκαναν γκράφιτι στον τοίχο της αίθουσας.

   Αποκαταστήσαμε και βελτιώσαμε το φωτισμό κάθε φορά με την βοήθεια του αντιδήμαρχου κ. Φ. Αβαρκιώτη και των υπηρεσιών του Δήμου. Τους ευχαριστούμε και δημόσια.

   Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσες ζημιές σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα στον χώρο του Συλλόγου. Κάποιοι στο διαδίκτυο δεν κατήγγειλαν ποτέ αυτούς που προξενούν τις ζημιές, αλλά το ΔΣ του Συλλόγου. Θέτουν θέμα λειτουργίας του Συλλόγου, αγνοώντας επιδεικτικά το ζήτημα της πανδημίας και την αδυναμία δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής λειτουργίας.

   Τέλος σας ενημερώνουμε ότι παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ η Δήμητρα Γελαδάρη, για λόγους υγείας και την θέση της πήρε η Ευαγγελία Νακέλη. Επίσης παραιτήθηκαν από μέλη του ΔΣ οι Γιώργος Τριάντης και Νίκος Μιγλάκης. Την θέση τους πήραν οι Ρούλα Γαλάνη και Ελένη Μουταφτσή.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου