Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Καλό ΧειμώναΜπήκαμε ημερολογιακά  πλέον στο Χειμώνα και ταυτόχρονα άλλαξαν και οι καιρικές συνθήκες με βροχές , καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
                                 Καλό χειμώνα λοιπόν και καλές γιορτές
Ο καιρός αυτός, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογίας θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, πέραν τούτου Χειμώνας είναι και πρέπει όλοι μας να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 Συνιστούμε στα μέλη και  στους συμπολίτες μας να: 
·         Εμβολιαστούν για την εποχιακή γρίπη.
·         Περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ,ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που οι δρόμοι είναι παγωμένοι και ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΑΙΓΙΟΥ και ΣΥΡΟΥ που έχουν μεγάλη κλίση. 
·         Ιδιαίτερη προσοχή , εάν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας έχει πιάσει πάγο, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να σπάσει ή να ραγίσει το γυαλί.

 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπρος και αφού περιμένετε λίγο να δουλέψει η μηχανή ανοίξτε τη θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα.  Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ.
Στη συνέχεια ρίξτε στο παράθυρο αντιψυκτικό υγρό που έχετε φτιάξει μόνοι σας από νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ξύδι.( ή αυτό που έχετε αγοράσει)

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Μην χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες.

Βεβαιωθείτε πως το τζάμι έχει στεγνώσει καλά πριν ξεκινήσετε καθώς με την κίνηση στο κρύο η υγρασία θα ξαναπαγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου