Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ρεκόρ συμμετοχών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης



Ένα διαφορετικό κουδούνι ακούγεται κάθε απόγευμα στο Δήμο Παλλήνης για δεκάδες μαθητές και των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, μια από κοινού προσπάθεια μεταξύ  εθελοντών καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης, που έχει συγκεντρώσει αριθμό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχών, φθάνοντας τους 150 μαθητές!

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος, στηρίζοντας τις Κοινωνικές Δομές και τις ανάγκες των δημοτών εν μέσω ανέχειας και ανεργίας, επισκέφθηκε το Κοινωνικό Φροντιστήριο εν ώρα μαθήματος, για να ευχηθεί στους μαθητές και τους εθελοντές καθηγητές τους, καλή σχολική και διδακτική χρονιά!
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ως πρωταρχικό του στόχο την στήριξη μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στα μαθήματά τους. Τα προγράμματά είναι πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και ο βασικότερος στόχος είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις Πανελλήνιες και στις σχολικές εξετάσεις.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης, λειτουργεί καθημερινά με συνεχόμενο πρόγραμμα από τις 15:00 έως και τις 20:00, ενώ μαθήματα γίνονται και τα Σάββατα – στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στη Λεωφόρο Λεονταρίου, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.
Για αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στο τηλ.: 2106033160 ή στο press@palini.gr

Να σημειωθεί ότι οι ανάγκες για εθελοντές καθηγητές κάθε ειδικότητας δεν εκλείπουν, γι αυτό και κάθε προσφορά αλληλεγγύης είναι καλοδεχούμενη.
 
Συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις:

Τι μπορεί να περιμένει ένας μαθητής που σπουδάζει στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης;
Ακριβώς ό,τι μπορεί να περιμένει σπουδάζοντας σε οποιοδήποτε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Την μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα και την άνοδο της επίδοσής του.

Ποιοι διδάσκουν στο κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης;
Έμπειροι εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πληρούν τις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις και μπορούν αποδεδειγμένα να βοηθήσουν τους μαθητές μας.

Ποια μαθήματα προσφέρει το Κοινωνικό Φροντιστήριο;
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει μαθήματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης για τους μαθητές του Λυκείου, αλλά και φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία, ξένες γλώσσες για παιδιά του Γυμνασίου.

Ποιοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο;
 Όλοι οι μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μπορούν να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 Το φροντιστήριο λειτουργεί εντελώς δωρεάν;
 Ναι.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να φοιτήσει κανείς στο Κοινωνικό Φροντιστήριο;
Ακριβώς οι ίδιες που χρειάζονται για να φοιτήσει σε οποιοδήποτε σχολείο. Ήθος, κόσμια συμπεριφορά και επιμέλεια στα μαθήματα. Οι μαθητές μας έχουν ως στόχο την ακαδημαική τους επιτυχία.

Το φροντιστήριο θα λειτουργεί και τα επόμενα χρόνια;
Στόχος του Δήμου Παλλήνης είναι το Φροντιστήριο να γίνει θεσμός και να συνεχίσει το έργο του και τα επόμενα χρόνια, με μόνο στόχο την κοινωνική προσφορά με υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.






                                                                    





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου