Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Εκδήλωση ''Οίνος @Αίνος''- Είσοδος Δωρεάν                                                            
  Πρόσκληση

 Εκδήλωση «Οίνος & Αίνος»

Ένα πρωτόγνωρο μελωδικό πολυθέαμα με τίτλο «Οίνος και Αίνος» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με 1ο Γυμνάσιο του Δήμου Γέρακα, την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γέρακα στις 20:30 η ώρα.

Το κατανυκτικό αυτό δρώμενο οδηγεί  τον Οίνο σε Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που τον ευλόγησε, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η πρωτότυπη ιδέα που γεφυρώνει την ελλ-οινική Ιστορία με την ορθόδοξη Υμνογραφία. 

Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου επιμελήθηκε τα κείμενα τα video και τις εικόνες στην γιγαντοοθόνη ενώ ο μουσικοσυνθέτης αδελφός του και ιεροψάλτης Βασίλης Χατζηνικολάου πλαισιώνοντας τις φιλτραρισμένες αυτές αλήθειες, διασκεύασε και ερμηνεύει ζωντανά τα τροπάρια και τους Ύμνους του πολυθεάματος.

Η εκδήλωση αυτή θεωρείται μια εναλλακτική πρόταση για την κατανυκτική περίοδο της Σαρακοστής συνδυάζοντας  τον συμβολισμό της αμπέλου και του οίνου μέσα στην ορθόδοξη παράδοση και  κινείται πέρα από τα όρια του ουρανίσκου.
Το «Οίνος και Αίνος» έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη σημειώνοντας απίστευτη αποδοχή, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί και ένα γλυκό και παλαιωμένο Νάμα.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου