Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Δωρεάν, καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης

Με ανοιχτή επιστολή, ο Δήμαρχος Παλλήνης καλεί όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν στα προγράμματα υγείας του Δήμου και ειδικότερα στο νέο, καινοτόμο, παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης.

Αγαπητοί συνδημότες,

Στις δύσκολες ώρες που διανύει η χώρα μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να καταβάλει μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και να επιδείξει ένα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να σταθεί δίπλα στην ελληνική οικογένεια με όλα της τα εφόδια και όλες της τις δυνάμεις.

Έτσι και ο Δήμος Παλλήνης αξιοποιεί στο έπακρο δυνάμεις και αρμοδιότητες, εκτός των άλλων, και στον τομέα της υγείας μέσω της πρόληψης, της πρόνοιας, της ενημέρωσης και της άσκησης.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της Υπέρτασης, μιας «ύπουλης» νόσου με τεράστιες επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή και πολλές φορές στην βιωσιμότητά μας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με μεθόδους διαχείρισης του στρες για αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς.

Με αυτό και με παρόμοια προγράμματα Προαγωγής Υγείας που υλοποιεί ο Δήμος μας προσπαθoύμε να διασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες μέσω της θωράκισης της οικογένειας που δοκιμάζεται.

Καλώ όλους σας να συμμετάσχετε στα προγράμματα Δημόσιας Υγείας που εφαρμόζουμε και μαζί να συνδιαμορφώσουμε μια δημόσια πολιτική που υποστηρίζει την υγεία.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε δημότες ηλικίας 18 – 55 ετών που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις:

-Διάγνωσης της υπέρτασης με την πιο σύγχρονη τεχνολογία
-Μέτρησης του στρες, του τρόπου ζωής και των καθημερινών συνηθειών σύμφωνα με τη νέα αντίληψη της υγείας
- Εκτίμησης του συνολικού καρδιομεταβολικού κινδύνου

Επιπλέον στο πλαίσιο του προγράμματος γίνεται εκπαίδευση στην αυτορρύθμιση της υπέρτασης με:

-Εκμάθηση επιστημονικών μεθόδων διαχείρισης του στρες
-Γνωσιακή αναδόμηση σχετικά με τη νόσο
-Βιωματική εκπαίδευση
-Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής( βελτίωση διατροφής, άσκησης, ύπνου κ.α)

Ο πρώτος και καθοριστικός σταθμός ανίχνευσης - διαλογής ατόμων θα γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Παλλήνης (Υψηλάντου 3 Παλλήνη) κάθε Παρασκευή 11:00- 13:30 κατόπιν ραντεβού στο 697 8101567. 

Στην 1η αυτή συνάντηση, θα γίνεται η ανίχνευση ατόμων με προϋπέρταση ή αρτηριακή υπέρταση από εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών της Ιατρικής Σχολής. Εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Επισημαίνεται πως η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Εν συνεχεία, τα άτομα που θα εισαχθούν στο πρόγραμμα θα παραπέμπονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σχετικές με την αρτηριακή πίεση και την εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου.

Μετά τις μετρήσεις, θα εφαρμοστεί παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων, η αυτορρύθμιση της υπέρτασης, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας στην κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 6668888 από 8:00 έως 14:00.
πηγή: www.dimitriskarras.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου