Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Άλλη μια Εκκλησιαστική Πανήγυρις  έλαβε χώρα στην όμορφη πόλη μας επί της εορτής της Αγίας μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των θυγατέρω ν αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.
Το καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρίσκεται στην πόλη μας και είναι στις προαναφερθείσες άγιες μάρτυρες γυναίκες, είχε την ετήσια πανήγυρή του, όπου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων λειψάνων της Αγίας Σοφίας που φυλάσσεται εντός του ιερού Ναού.
Συμμετείχαν αρκετοί ιερείς, η Δημοτική αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο με το επιτελείο του, η φιλαρμονική του Δήμου, που συνόδεψε οδηγώντας τη λιτανεία παιανίζοντας και πλήθος πιστών.
Το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου (σήμερα), τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία όπου ιερούργησε ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ Νικόλαος, όπου με ξεχωριστό και ιδιαίτερα θεάρεστο τρόπο τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και έδωσε την ευλογία του σε όλους τους παραβρισκόμενους πιστούς.
Ήταν ανέκφραστη η χαρά των πιστών ευρισκόμενοι πλησίον του Μητροπολίτη διότι είναι λίγες οι ευκαιρίες που τους δίδονται έτσι ώστε να συμμετέχουν προσευχητικά με τον Σεβασμιώτατο.
Την οργάνωση και ετοιμασία της Πανηγύρεως είχε ο υπεύθυνος ιερέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής με τους συνεργάτες του.
Η ενορία της Ανθούσας ήταν εκεί μαζί με τον εφημέριό της πατέρα Ιωάννη, ο οποίος μετείχε όλων των ακολουθιών.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με τη μεσιτεία των Αγίων Μαρτύρων Γυναικών να μας δώσει ο Μεγαλοδύναμος, ΣΟΦΙΑ,ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου