Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ –ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Μην πανικοβάλλεστε και αποφύγετε την καταστροφολογία.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες για όλους μας, αλλά οφείλουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την υπομονή μας.
Οι δουλειές, η αγορά και οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν κάποια στιγμή
Σταματήστε, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, τις ακριβές αγορές σε ρούχα και παπούτσια. Οι πανάκριβες μάρκες, τα ονόματα σχεδιαστών και οι δακτυλοδεικτούμενες τσάντες μπορούν να περιμένουν, έως ότου τα οικονομικά σας γίνουν καλύτερα.
Μην ξοδεύετε αλόγιστα χρήματα στο φαγητό από delivery. Η συνήθεια του φαγητού απέξω, εκτός από ανθυγιεινή, είναι και πολυέξοδη, ενώ την ίδια στιγμή έχετε τη δυνατότητα να μαγειρέψετε σπίτι ή να πάρετε στη δουλειά σας το γεύμα σας.
Καταργήστε κάποια ‘’ μη απαραίτητα’’ προϊόντα και, όσα κρίνετε απαραίτητα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ακριβότερα με τα φθηνότερα. Με μια έρευνα αγοράς σίγουρα θα βρείτε προϊόντα που θα σας ικανοποιούν και ποιοτικά.
Μην χρησιμοποιείτε ‘’ πλαστικό’’ χρήμα. Τα μετρητά στο πορτοφόλι δίνουν μια ρεαλιστική διάσταση των οικονομικών μας και πολλές φορές αποτρέπουν από το να ξοδεύουν αλόγιστα. Αντιθέτως, το ‘’πλαστικό’’ χρήμα είναι παραπλανητικό και ίσως επικίνδυνο.
Μη διστάζετε να δανείσετε, εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα. Την εποχή αυτή οι περισσότερες  τράπεζες  απορρίπτουν  αιτήματα δανεισμού γιατί φοβούνται ότι τα δάνεια που θα δώσουν θα ‘’ σκάσουν ‘’. ‘Έτσι , κάποια κοντινά και αξιόπιστα πρόσωπα του περιβάλλοντός σας ενδεχομένως να έχουν ανάγκη από μετρητά. Άλλωστε, η ανθρωπιά είναι από τα λίγα που μας έχουν απομείνει.
Αποφύγετε τα περιττά έξοδα στον τομέα της διασκέδασης, Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, έχουν μάλιστα δημιουργηθεί πολλές εναλλακτικές προτάσεις ψυχαγωγίας και φθηνές λύσεις νυχτερινής εξόδου.
Μην πετάτε φαγητό. Εάν πετάτε στα σκουπίδια ή στα σκυλιά της γειτονιάς ότι περισσεύει, τότε να ξέρετε ότι πετάτε και λεφτά.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά και κοτόπουλο της προηγούμενης ημέρας σε σούπες, σαλάτες ή ζυμαρικά ή να συνδυάσετε κάτι που έμεινε από χθες με κάτι φρέσκο.
Κόψτε το κάπνισμα ή τουλάχιστον ελαττώστε το . Άσχετα από την οικονομική κρίση, το τσιγάρο είναι  μια βλαβερή συνήθεια, που τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να την καταργήσετε. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα διαπιστώσετε πως αν καπνίζετε την ημέρα ένα πακέτο τσιγάρα και το σταματήσετε, μέσα σε ένα μήνα θα κερδίσετε γύρω στα 120 ευρώ.
Μην βαριέστε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού μόνοι σας ή με άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Η ‘’γυναίκα’’ που καθαρίζει σίγουρα είναι μια εύκολη λύση για το νοικοκυριό σας, αλλά κοστίζει πολλά, ειδικά αν κάνει όλες τις δουλειές σας.
Επαναπροσδιορίστε ποια προϊόντα της καθημερινότητας, της κουζίνας ή του σπιτιού σας είναι ‘’ απαραίτητα’’. Σίγουρα, αν το σκεφτείτε καλά, τα περισσότερα από τα προϊόντα που αγοράζουμε είναι περιττά, ενώ κάποια είναι και εντελώς άχρηστα.
Κινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή  χρησιμοποιείστε ένα αυτοκίνητο  με τους συναδέλφους σας  για να πάτε στις δουλειές σας και μοιραστείτε  το ποσό της βενζίνης.
Αν έχετε δικό σας κήπο ή κτήμα καλλιεργήστε τα  , πέρα από την άσκηση θα εξασφαλίσετε  φρέσκα βιολογικά προϊόντα, όποια στιγμή τα θελήσετε.
Πηγή:IN VITRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου