Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Κύμα χιονιά από Δευτέρα 30 Ιανουαρίου


Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ κύμα χιονιά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, από Μακεδονία μέχρι  Πελοπόννησο . Στις περιοχές αυτές ο υδράργυρος θα πέσει πάρα πολύ χαμηλά και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Ο καιρός αυτός θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη και συνιστούμε στους συμπολίτες μας να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους  και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που οι δρόμοι θα είναι παγωμένοι .
Ιδιαίτερη προσοχή, εάν το παρμπριζ του αυτοκινήτου σας έχει πιάσει πάγο, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να σπάσει ή να ραγίσει το γυαλί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπρος και αφού περιμένετε λίγο να δουλέψει η μηχανή ανοίξτε την θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα.  Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ.
Στη συνέχεια ρίξτε στο παράθυρο αντιψυκτικό υγρό που έχετε φτιάξει μόνοι σας από νερό σε θερμοκρασια δωματίου και ξύδι.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Μην χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες.

Βεβαιωθείτε πως το τζάμι έχει στεγνώσει καλά πριν ξεκινήσετε καθώς με την κίνηση στο κρύο η υγρασία θα ξαναπαγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου