Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη, Γέρακα και Ανθούσα

Όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα

Στο επίκεντρο της πανελλήνιας δημοσιότητας βρέθηκε ο Δήμος Παλλήνης με αφορμή την τεράστια επιτυχία που κατέγραψε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος όταν κατάφερε να εντάξει ποσό ύψους 73.399.750 ευρώ στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη, στο Γέρακα και στην Ανθούσα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και σύμφωνα με τον πίνακα των εγκεκριμένων έργων της Αττικής, ο μοναδικός Δήμος που φέρεται ως δικαιούχος έργου αποχέτευσης είναι αυτός της Παλλήνης καθώς οι μελέτες που υπέβαλε κατατέθηκαν εγκαίρως και κρίθηκαν τεχνικά άρτιες.
Από το σύνολο των 300 εκατ. ευρώ για 40 συνολικά έργα σε όλη τη χώρα, σχετικά με δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς λυμάτων ο δήμος απορρόφησε το 25% από τους πόρους του προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Δήμου απαλλάσσονται από οποιαδήποτε συμμετοχή στο κατασκευαστικό κόστος του εσωτερικού δικτύου, το οποίο, θα κατασκευαστεί στο σύνολο των δομημένων περιοχών των τριών δημοτικών ενοτήτων.
Έτσι με την παράλληλη ολοκλήρωση του αποδέκτη των λυμάτων της αποχέτευσης ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής μας αρχίζει να λαμβάνει τέλος. Οι κάτοικοι των περιοχών Ανθούσας Παλλήνης Γέρακα θα ζήσουν πια ως ισότιμοι πολίτες με όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Αττικής.
Η δημοτική αρχή συνεχίζει τον αγώνα και τις επαφές της με όλους τους αρμόδιους φορείς ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια Αττικής, ΕΥΔΑΠ, ώστε να υπάρξει άμεση λύση στο θέμα του αποδέκτη, τη στιγμή που η απορρόφηση αυτών των Ευρωπαϊκών κονδυλίων αποτελεί μια πρόκληση «μια πίεση» ώστε να βρεθεί λύση από τους αρμόδιους καθώς ο Δήμος Παλλήνης έκανε το χρέος του και εξασφάλισε την χρηματοδότηση.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης συνεχίζει σε αυτή την κατεύθυνση και έχει καταθέσει σειρά προτάσεων χρηματοδότησης για τις οποίες με την ίδια ελπίδα περιμένουμε την έγκριση και άλλων έργων αποχέτευσης, ύδρευσης, αξιοποίησης ελεύθερων χώρων, ενώ ήδη έχουμε θετικά αποτελέσματα και  ξεκινάνε έργα όπως η ενοποίηση  των αθλητικών και σχολικών χώρων και των δυο βρεφονηπιακών σταθμών στην Δ.Ε. Παλλήνης και στην Δ.Ε. Γέρακα.
Για να μην πληρώσει ο δημότης. Η δημοτική αρχή έχει όμως βασική της προτεραιότητα να εντάξει στα προγράμματα χρηματοδότησης τα έργα και να λάβει όσες περισσότερες χρηματοδοτήσεις επιπλέον είναι δυνατόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πολιτεία για να αφιερώσει τους ίδιους πόρους στην κοινωνική φυσιογνωμία του δήμου και στην στήριξη της οικογένειας.
«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας όλοι μαζί, δήμος και πολίτες με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια στο όραμά μας» δηλώνει ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος.
Πηγή: http://dhmoths.gr/pallini-gerakas/920-apoxeteysi-pasllini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου