Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Γιορτάζουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου


Την 1 Ιουλίου 2014 ο Σύλλογος μας συμπληρώνει εξήντα (60) χρόνια συνεχούς  δημιουργικής παρουσίας στην Ανθούσα.

Μέχρι την ίδρυση της Κοινότητας το 1979 ο Σύλλογος αποτελούσε τον μοναδικό φορέα αυτοδιοίκησης και με συνεχείς αγώνες και συμμετοχή όλων των κατοίκων κατάφερε πολλά, όπως : φως-νερό, τηλέφωνο, δρόμους, αστική συγκοινωνία, εκκλησία , Δημοτικό Σχολείο, πολιτιστικές εκδηλώσεις και προπάντων συνεχή προσπάθεια για ένταξη της περιοχής στο σχέδιο.
Σήμερα ο σύλλογος παρακολουθεί όλα τα θέματα που αφορούν το προάστιό μας, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες ,  εντοπίζει προβλήματα/θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή για την επίλυσή τους.

Την περίοδο αυτή, αποτελεί ένα μικρό Πολιτιστικό Κέντρο όπου λειτουργούν τμήματα : Παραδοσιακών χορών, Μοντέρνων χορών (zumba), Γυμναστικής, Κοπτικής Ραπτικής, Κεντήματος και σε συνεργασία με το Δήμο ενεργοποιήθηκε  παράρτημα του ΚΔΒΜ  όπου αυτή τη χρονιά λειτούργησαν τμήματα εκμάθησης Η/Υ( 2 σειρές), Αγγλικά, Ιταλικά, Λαχανόκηποι, ενώ έχουν υποβληθεί  αιτήσεις για Ισπανικά, Ρώσικα, Πρώτες Βοήθειες κ.α.

Με απόφαση του Δ.Σ διατίθενται οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά μέχρι 14 ετών για να γιορτάζουν τα γενέθλια και ονομαστικές  εορτές των τέκνων τους. Ενώ κάθε Κυριακή από 11:00 μέχρι 13:00 ο Σύλλογος παραμένει ανοικτός για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας καφέ με σκοπό  την  ανταλλαγή απόψεων και σύσφιξη σχέσεων.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από ιδρύσεως του συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση , την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων και  ανταλλαγής απόψεων, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε ‘’το τερπνόν μετά του ωφελίμου’’ και  τα Σαββατόβραδα των μηνών  Ιουνίου και Ιουλίου, από τις 20:00 έως  23:00,   θα είμαστε «ανοιχτά» με αναμμένα τα κάρβουνα στην ψησταριά και μουσική,  περιμένοντας τα μέλη και τους φίλους, να φέρουν τα φαγητά τους και CD με μουσική της επιλογής τους,  να ψήσουν τα μεζεδάκια τους, να ανταλλάξουμε απόψεις  να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε διασκεδάζοντας  όλοι μαζί, όπως τον παλαιό καλό καιρό.

Σας περιμένουμε όλους. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου