Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η 15 η ημέρα του Μαρτίου, που o Δήμος Παλλήνης «μετέτρεψε» σε γιορτή Αλληλεγγύης



 Συγκινητικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014. Για άλλη μια φορά η ενεργοποίηση των συλλογικών φορέων και  μεμονωμένων πολιτών απέδειξε ότι μπορούμε μαζί μπορούμε να στηρίξουμε αυτούς που μας χρειάζονται.
Να σημειωθεί ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, διόλου τυχαία δεν ήταν, αφού έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, από το 1983 με απόφαση του ΟΗΕ, σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, που έθεσε τις βάσεις του καταναλωτικού κινήματος.
Στις 15 Μαρτίου του 1962 ο Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο, σκιαγράφησε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα: Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή.
Ο Δήμος Παλλήνης επέλεξε αυτή τη μέρα για την «μετατρέψει» σε Ημέρα Αλληλεγγύης, από τον άνθρωπο στον άνθρωπο.
Στην δράση συμμετείχαν οι παρακάτω  συλλογικοί φορείς : Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών 1ης Μάη, 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, Σύλλογος Λόφου Παλλήνης, Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, Οικιστικός Σύλλογος Γρηγόρης Λαμπράκης, Σύλλογος ΠΗΓΗ Γέρακα, Οικισμός Λόφος Εντισον, HEALTHCLUB,1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Σύλλογος Γονέων 2ο Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης,  Σύλλογος Γονέων 2ο και 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα,  Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού  Σχολείου Γέρακα, Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου Παλλήνης, Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης
Με την βοήθεια των εθελοντών που σταθερά στηρίζουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης και οι οποίοι συνέβαλαν στην συλλογή και παράδοση, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, ειδών ρουχισμού και τροφίμων, που αποδόθηκαν στις Κοινωνικές Δομές του Κοινωνικό Φαρμακείου, του  Κοινωνικού  Ανταλλακτηρίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου αντίστοιχα.

Κοινή διαπίστωση είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης, οι ανάγκες είναι διαρκώς αυξανόμενες. Τρία χρόνια ο Δήμος Παλλήνης καταφέρνει και εξυπηρετεί ωφελούμενους των δομών. Και έτσι συνεχίζουμε!

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους φορείς, στους εθελοντές αλλά και στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές μας δομές, στο Κοινωνικό Φαρμακείο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο που κάνουν εφικτό το ανέφικτο!
πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Παλλήνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου