Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Προς δημιουργία ΚΕΠ Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος



Στη δημιουργία ειδικής μονάδας που θα παρέχει χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές πληροφορίες τόσο στους απλούς πολίτες όσο και σε επίδοξους επενδυτές -ένα είδος ΚΕΠ Χωροταξίας- θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα.
Η νέα υπηρεσία συνδέεται με τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που προωθείται προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που χρονολογείται από το 1977.
Το θέμα συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Task Force.
Χρήσεις γης
Το ξεκαθάρισμα των χρήσεων γης και η επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων θεωρείται κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύτηκε να έχει έτοιμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έναν οδικό χάρτη για τις αδειοδοτήσεις, που θα βασίζεται σε πρακτικές που εφαρμόζουν με επιτυχία άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ υπήρξε δέσμευση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, πως το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη χωροταξία και την πολεοδομία.
Και οι δύο πλευρές επισήμαναν τη σημασία για τους επενδυτές να έχουν γρήγορη και εύκολη πληροφόρηση σχετικά με τον χώρο όπου θα κινηθούν.
Η δημιουργία της νέας μονάδας παροχής πληροφοριών για όλα τα θέματα που αφορούν στο υπουργείο (one shop stop) αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ώστε να ξεδιπλωθεί η δυναμική και υγιής επιχειρηματικότητα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.
Πηγή:http://www.b2green.gr/main.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου