Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας έκοψε την πίταΜεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση του Συλλόγου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε την Κυριακή 26-1-2014 στην έδρα του Συλλόγου.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος ,Αντιδήμαρχοι και ικανός αριθμός εκ των ΔημοτικώνΣυμβούλων ,σχεδόν από όλες τις παρατάξεις και ανεξάρτητων.
Η προσέλευση των μελών αλλά και των φίλων του Συλλόγου ήταν εντυπωσιακή  και η αίθουσα του Συλλόγου δεν μπόρεσε να χωρέσει όλους με αποτέλεσμα αρκετοί να μείνουν στο προαύλιο.
Η  μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων καθώς και των αιρετών εκπροσώπων,είναι ενδεικτικό της δυναμικής παρουσίας που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια και της άψογης συνεργασίας με όλους τους φορείς, υπάρχει αναγνώριση και πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την πρόοδο της Ανθούσας.
Τη γιορτή ξεκίνησε με τα κάλαντα που έψαλαν με τις υπέροχες φωνές τους οι Ανθουσιωτοπούλες  μαθήτριες γυμνασίου, Ντάλλα Κων/να, Καναβού Βασιλική και Ντάλλαρη Χρυσούλα, με την δασκάλα πιάνου και βιολιού,Μάνδραλη –Αντωνιάδου Δήμητρα στο αρμόνιο, που καταχειροκροτήθηκαν .
Ο πρόεδρος του Συλλόγου  ευχήθηκε εκ μέρους του ΔΣ , αναφέρθηκε περιληπτικά στα πεπραγμένα του 2013  τους στόχους για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν
Χαιρετισμό απεύθυνε  ο Δήμαρχος  και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία και  δραστηριότητες του Συλλόγου . Τυχερός  ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Αβαρικιώτης που βρήκε το ''φλουρί'' και πήρε δώρο μία ασημένια εικόνα  με τη ‘’Βρεφοκρατούσα’’.( Προσφορά του συντοπίτη μας Θωμά Κωστούλα)


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κυρίες και κύριοι
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου
Εκ μέρους του Δ.Σ , σας καλωσορίζω στη σημερινή μας γιορτινή συγκέντρωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και  θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας ευχηθώ καλή και ευλογημένη χρονιά.
        ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους:
·         Το Δήμαρχο  τους Αντιδημάρχους και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους
·         Τους τοπικούς συμβούλους
·         Τους προέδρους των τοπικών Συλλόγων
Ένας ακόμη δύσκολος χρόνος πέρασε στην ιστορία. Ένας νέος, το 2014,  ανάτειλε  με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερος για την πατρίδα μας και τον καθένα μας ξεχωριστά.
Το 2013, δοκιμάστηκαν για μια ακόμη χρονιά οι αντοχές της κοινωνίας μας: Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις και όλοι μας  είδαμε να μειώνονται τα εισοδήματά μας και να δυσκολεύεται η καθημερινότητά μας.

Με την υπομονή, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες  και  με ελπίδα αισιοδοξία, αξιοπρέπεια ,  και συνεργασία θα  καταφέρουμε  τη φετινή χρονιά να ξαναβρούμε  τα πατήματά μας.
Για το ΣΎΛΛΟΓΟ μας είναι ιδιαίτερη αυτή η χρονιά, αφού κλείνουμε  60 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυσή του . Εξήντα χρόνια συνεχούς παρουσίας με μεγάλη προσφορά στην Ανθούσα. ..      Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και να συμβάλλουμε στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της .
  Προσπαθούμε  , Αγρυπνούμε –Εντοπίζουμε- δίνουμε λύσεις στο βαθμό που μπορούμε( με τα πενιχρά μας μέσα και με εθελοντισμό) και όπου είναι πέραν των δυνατοτήτων μας και αρμοδιοτήτων υποβάλλουμε τις προτάσεις και τα αιτήματά μας στο Δήμο και άλλους φορείς.
Τη χρονιά που πέρασε, στηριζόμενοι στη συνεργασία, την εθελοντική εργασία , τη βοήθεια των φίλων και χορηγών, φυσικά και της ετήσιας συνδρομής των 5 € των μελών, κάναμε αρκετά (που φαίνονται, τα ζήσατε ή αναφέρονται στη σελίδα μας), έχοντας  τελικά και ένα μικρό περίσσευμα .
Λειτούργησαν , σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, τμήματα:
·         Παραδοσιακών χορών (  ενηλίκων και νέων)
·         Μοντέρνων χορών-ΖΟΥΜΠΑ
·         Γυμναστικής  (Ενηλίκων και νέων)

Επίσης είχαμε τις παρακάτω  εκδηλώσεις/Δραστηριότητες:
·         Κάθε απόγευμα, τις εργάσιμες ημέρες διεξάγονται ,σύμφωνα με το πρόγραμμα οι παρά πάνω δραστηριότητες και κάθε Κυριακή από τις 11:00 έως 13:00 η αίθουσα είναι ανοικτή για καφέ- συζήτηση –ανταλλαγή απόψεων
·         Λειτουργία της ιστοσελίδας μας όπου αναρτώνται τα νέα του Συλλόγου και θέματα Τοπικού και Γενικού ενδιαφέροντος, με σημαντική επισκεψιμότητα.
·         Κοπή της πίτας (μαζί με τους Οικιστές)
·          Γενική συνέλευση
·         Τσικνοπέμπτη (γλέντι ΡΕΦΕΝΕ)
·         25 Μαρτίου, 28 Οκτωβρίου (καταθέσεις στεφάνου  Δοξολογία), Ανθουσιώτικα (Συμμετοχή με αρτοκλασία)
·         Περιβαλλοντική Ενημέρωση
·         Συμμετοχή σε δενδροφύτευση με το ΣΠΑΠ
·         Συγκέντρωση τροφίμων:  για το κοινωνικό Παντοπωλείο (Μαραθώνιος 3ωρος zumba )  στις Εορτές του Πάσχα  και για  την Εκκλησία τα Χριστούγεννα.
·         Συγκέντρωση βρεφικής ενδυμασίας και παράδοση στο Κοινωνικό.Παν/λείο.
·         Καλοκαιρινή βραδιά για τη γιορτή του Πατέρα με μεγάλη συμμετοχή( Μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες, με ποτά-σουβλάκια σε τιμή κόστους)
·         Ενημέρωση για μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές και  σχετικήκυκλοφορία ενημερωτικών φυλλαδίων.
·         Ενημερώσεις για θέματα υγείας (Οστεοπόρωση, εποχιακή γρίπη, Θερμοπληξία)
·         Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου. ( Αιμοδοσία, διαλέξεις κτλ)
·         Κάναμε μια προσπάθεια ,συγκεντρώνοντας 100 υπογραφές συντοπιτών μας, για να πετύχουμε καλύτερες τιμές για τις εκκενώσεις των οικιακών βόθρων.
·         Σε  συνεργασία με το Δήμο  και την ευγενή χορηγία 10 Η/Υ από τον ΟΜΙΛΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ανθούσα τμήμα εκμάθησης Η/Υ στα πλαίσια Δ.Β.Μ και  θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα, αφού έχουμε προωθήσει ήδη  40 περίπου αιτήσεις συμπολιτών μας από το Νοέμβριο.
·         Διαθέσαμε την αίθουσα ,σε γονείς και παιδιά Αβάθμιας Εκπαίδευσης, για να γιορτάσουν τα γενέθλια.
·         Ανακαίνιση των εγκαταστάσεών μας(Συντήρηση  βάψιμο μέσα-έξω, κουρτίνες κλείσιμο βορεινών παραθύρων Μόνωση τουαλετών, κόψιμο δέντρων κτλ)
Είχαμε προγραμματίσει την κατασκευή υπόστεγου/πέργκολας, για την προφύλαξη σε περίπτωση βροχής και για τους καπνίζοντες, αλλά δεν μπορέσαμε να ολοκληρωθεί.
Ελπίζουμε με την καινούργια χρονιά να τα καταφέρουμε να γίνει το υπόστεγο , να ανακαινίσουμε τις τουαλέτες, να διαμορφώσουμε τον προαύλιο χώρο, να ανακαινίσουμε την παιδική χαρά και γιατί όχι να μπει στο Σύλλογο Σύνδεση Wi-Fi, αφού ο Σύλλογος  εξασφαλίζει δωρεάν εκπαίδευση στο INTERNET  και  σύμφωνα με τη δήλωση του Πρωθυπουργού μας ,το 2014 όλοι οι Έλληνες θα έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, αρκεί βέβαια να προταθούμε.
Φιλοδοξούμε ο προαύλιος  χώρος μας να γίνει το σημείο που θα μπορούν να περνάνε κάποιες ώρες  ο παππούς με τη γιαγιά πίνοντας τον καφέ τους, ο μπαμπάς με τη μαμά με τους φίλους τους και τα εγγόνια και παιδιά να παίζουν στις κούνιες .
 Θα  το καταφέρουμε, σιγά – σιγά, με τη βοήθειά σας.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω:
·         Όλους εσάς ,Μέλη και Φίλους του Συλλόγου, που μας εμπιστευτήκατε και μας στηρίζετε σε κάθε προσπάθειά μας, δίνοντάς μας δύναμη για συνεχή προσπάθεια.
·         Τη Δημοτική Αρχή για τη βοήθεια και ανταπόκριση σε  αιτήματα/προτάσεις μας, όπως τη λειτουργία  του τμήματος εκμάθησης Η/Υ, ελπίζοντας ότι θα εξετάσει με θετικό μάτι   λοιπές προτάσεις μας και θα προγραμματιστούν για επίλυση.
·         Τον ΟΜΙΛΟ  ΜΑΡΤΙΝΟΥ γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για τη χορήγηση 10  Η/Υ  ,προκειμένου να υλοποιηθεί  στην Ανθούσα το πρόγραμμα του ΚΔΒΜ για εκμάθηση Η/Υ,  χορηγώντας δέκα( 10) καινούργιους Υπολογιστές, με αποτέλεσμα  από 8/10 μέχρι 5/12 να διεξαχθεί η εκπαίδευση  της πρώτης σειράς 20 συμπολιτών μας και δημιουργήθηκαν προυποθέσεις για συνέχιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
·         Τον κ Γιάννη και κ. Κων/να Καρβούνη που μας χορήγησαν την έγχρωμη τηλεόραση με το τραπεζάκι της.
·         Την Αγγελική, την Ελένη και Δήμητρα  για τη διάθεση του παλαιού τους, αλλά χρήσιμου Η/Υ, και των πινάκων ζωγραφικής που κοσμούν την αίθουσα.
·         Το Γιώργο Χατζηπαπαδόπουλο   και το Βαγγέλη Τασούλη που βοήθησαν στην κοπή των ξύλων του ευκαλύπτου που έπεσε με την κακοκαιρία και της γέρικης Αμυγδαλιάς.
·         Το Θανάση Γελαδάρη που έχει αναλάβει τον Εξωραϊσμό και συντήρηση των εγκαταστάσεών μας.
·         Το Λάζαρο Κιοπεκτζή που έχει αναλάβει την ηλεκτρολογική και ηλεκτρονική υποστήριξη.
·         Το Γιώργο Λεσιώτη  για τις υδραυλικές εργασίες
·         Τους δασκάλους μας Τασία Κοκκινέλη, Σταυρούλα Καμινιώτη και  Δημήτρη Γαβρά και τις υπεύθυνες των τμημάτων Παραδοσιακών χορών, Μοντέρνων χορών(ΖΟΥΜΠΑ)και Γυμναστικής,  κυρίες Μαρία Τασούλη και Δήμητρα Γελαδάρη.
·         Το συντοπίτη μας μουσικό Λευτέρη Μαυρομάτη που αφιλοκερδώς μας χάρισε μια υπέροχη μουσική βραδιά στη γιορτή του πατέρα
·         Το λογιστικό γραφείο  Τουρκάκη που αφιλοκερδώς μας βοηθάει στα λογιστικά μας.
·         Το  Θωμά Κωστούλα για το δώρο του τυχερού της πίτας ( Ασημένια εικόνα)
·         Τους φίλους μας που θέλουν να τηρήσουν την ανωνυμία τους και μας βοήθησαν με χρώματα για την εξωτερική όψη του κτιρίου, τον πίνακα για την εκπαίδευση, βιβλία για τη βιβλιοθήκη μας  κτλ.
·         ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ  ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ
          Κλείνοντας σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας , και
Εύχομαι το 2014 να χαρίσει σε όλους Υγεία, προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική και συλλογική επιτυχία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου