Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Συμμετέχουμε στην προστασία της Γης
Σβύνουμε σήμερα το βράδυ, 31-3-2012, τα φώτα απο τις 20:30 έως 21:30.
Μη ξεχάσετε να στείλετε και σεις το μήνυμά σας, σβύνοντας τα φώτα.
 

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΔΩΡΕΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ


Με την ενεργοποίηση του Συλλόγου , πέραν της μεγάλης συμμετοχής στις εκδηλώσεις μας και  αυξανόμενης καθημερινά  επίσκεψης στην ιστοσελίδα μας, άρχισαν και οι δωρεές και η εθελοντική προσφορά εργασίας .
Θέλουμε  σήμερα να ευχαριστήσουμε :  
Α. Τον Αλέξη Ευαγγέλου , για την ξυλόσομπα  που μας δώρισε και έτσι ζεστάναμε το κρύο γραφείο μας.
Β. Τη Μαρίτσα Σπύρου , για το βιβλίο της «ΑΝΘΟΥΣΑ Μαρτυρίες» που έχει επιμεληθεί η ίδια και περιέχει την ιστορία και ζωή της Ανθούσας ,από μαρτυρίες των κατοίκων της. Έ να βιβλίο που πρέπει να το έχουν και  να το διαβάσουν όλοι οι Ανθουσιώτες/σες.
Γ. Τον Σωκράτη Βασιλείου, για το βιβλίο του ‘’ ΗΠΕΙΡΟΣ Λάκκα Σούλι, Παπαδάτες’’ με  680 σελίδες που μέσα τους, καθένας θα δει το χωριό του, την Ελλάδα που χάνεται. Καθώς και για το βιβλίο ‘’ΠΟΛΕΜΟΣ ‘’ του Ηπειρώτη συγγραφέα, λαογράφου ποιητή  ΜΗΤΣ ΜΗΤΣΗΣ.
Δ. Τον Δημήτρη Μανιάτη  ξυλουργό, για τα πάνελ  που κατασκεύασε και μας προσέφερε για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης  σ τη γιορτή της γυναίκας και σήμερα καλύπτουν άλλες ανάγκες.
Ε. Τον Κυριάκο Κιοπεκτζή  για το Πάζλ που μας έφερε και τις ηλεκτροκολλήσεις που έκανε και ασφαλίσαμε τα πηγάδια. 
Στ. Τον Θανάση Γελαδάρη για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου .
Ζ. Τη Δημοτική και τοπική αρχή για τη διάθεση των συνεργείων στην αποκατάσταση βλαβών στη διάρκεια της κακοκαιρίας.
Πρέπει και θέλουμε να κάνουμε πολλά, ζητάμε τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και προπάντων εθελοντές, γιατί τα οικονομικά μας είναι όπως της Πατρίδας μας.
Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια  συνδρομή είναι  10 Ευρώ το άτομο και 5 ευρώ για κάθε μέλος.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  και σεμνότητα, γιορτάστηκε στο προάστιό  μας η  Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου .
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, έγινε γενικός σημαιοστολισμός από την πρωία της23 Μαρτίου, ενώ φωταγωγήθηκαν όλα τα  δημοτικά , ιδιωτικά καταστήματα, Σύλλογοι και κοινόχρηστοι χώροι κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου  που γέμισαν τον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη δοξολογία καθώς και στην πλατεία μας,  που τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση. Επακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια του Γυμνασίου μας κ. Κωσταρά Ελένη και  ο χαιρετισμός του  Αντιδημάρχου μας κ. Γρ. Καραγιάννη, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από όλους τους φορείς στο Ηρώο.
Ο εορτασμός τελείωσε με την παρέλαση των μαθητών των Σχολείων μας, έμπροσθεν του Αντιδημάρχου Παλλήνης κ. Γρ. Καραγιάννη,του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης κ. Αγγ. Λιακόπουλου του Προέδρου της Δ.Ε  Ανθούσας κ. Παν. Μαλή  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας , του πατρός Ιωάννη και λοιπών επισήμων.
Τα παιδιά μας  καμαρωτά και  με εμφανή περηφάνια παρέλασαν καταχειροκροτούμενα από όλους τους παριστάμενους και μας γέμισαν με  σιγουριά και ελπίδα ότι  θα γίνουν καλύτεροι από μας. Και του χρόνου.
 ( παραθέτουμε την ομιλία του Αντιδήμαρχου κ. Καραγιάννη και  λίγες φωτογραφίες)
 Ομιλία κ. Αντιδημάρχου
-        25η ΜΑΡΤΙΟΥ.
-        ΑΝΟΙΞΗ 1821.
-        ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ.
-        ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
-        ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
-        «ΧΑΙΡΕ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥ»
-        «ΧΑΙΡΕ  Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄»
-        Ο ΘΕΟΣ ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
-        ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.
-        ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-ΔΙΑΚΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ-ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ!
-        «ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ»
ΙΟΥΝΙΟΣ 1821 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ.
-        ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ! ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΣΒΕΣΤΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
-        ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
-        «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»
-        ΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ, ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ, Η ΑΛΑΜΑΝΑ, Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΩΜΟΙ ΘΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.
-        ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ.
-        ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1822
-        ΈΤΣΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.
-        ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
-        ΤΟ 1824 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΣΧΥΡΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
-        ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
-        ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
  -        Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
-        ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
-        ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
-        ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.
-        ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
-        ΤΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
-        ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΝ.
-        ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ 1822 ΔΗΛΑΔΗ « ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΜΟΝΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»
-        ΠΡΙΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ. ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΗ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΕΡΑ
-        ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ.



 



Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Αλλαγή ώρας

Σε ισχύ τίθεται η θερινή ώρα από την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου , συγκεκριμένα στις 3 ξημερώνοντας πρέπει να μετακινήσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία (1) ώρα μπροστά
 δηλαδή στις 4 πμ.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή της 28 Οκτωβρίου.
Συμπίπτει η αλλαγή της ώρας με τις Εθνικές μας γιορτές και για το λόγο αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε οι εμπλεκόμενοι  στις εορταστικές εκδηλώσεις να ακολουθήσουν το νέο ωράριο.
Καλό είναι τα ρολόγια να ρυθμιστούν από το βράδυ της 24ης Μαρτίου και 27ης Οκτωβρίου

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Γιορτάσαμε τη Μέρα της Γυναίκας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τον εορτασμό τηςμέρας της Γυναίκας,  που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας , το Σάββατο το Βράδυ 10 – 3- 2012.
 Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες  η προσέλευση ήταν μεγάλη και γρήγορα  η αίθουσα γέμισε από τα μέλη και φίλους του Συλλόγου. 
Τους προσερχόμενους υποδέχονταν στην είσοδο τα μέλη του Δ.Σ και στις κυρίες και δεσποινίδες ο πρόεδρος  του Συλλόγου  πρόσφερε  από ένα γαρύφαλλο .
    
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης               κ. Καραγιάννης  Γρ.
Πρόεδρος  Δημ. Συμβουλίου Παλλήνης  κ. Λιακόπουλος  Άγγ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Παλλήνης         κ. Μπουντουβάς  Δημ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Παλλήνης         κ. Γαβράς  Νικ
Σύμβουλος Τ.Ε  Ανθούσας                          κ.Βίγλας  Δημ
Σύμβουλος Τ.Ε  Ανθούσας                           κ.Πρασσάς  Θεοδ.
Πρόεδρος Συλ. Γυναικών(Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας-Γλυκών Νερών) κ.Παφίλη Καίτη    με το μέλος του Δ.Σ  κ.  Γεωργούλα  Ελένη.
 Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ανθούσας  κ. Τζώρτζη Μαρία , μετά μελών του Δ.Σ
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και  στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ότι ‘’ Ημέρα της γυναίκας είναι κάθε μέρα, Γιατί γυναίκα είναι:
Η Μάνα  που στάθηκε στο πλευρό μας, που ζει μέσα μας κάθε μέρα της ζωής μας, είναι η Γυναίκα –Σύντροφος στον καθημερινό αγώνα, συνοδοιπόρος της ζωής, η αδελφή ψυχή και το μεγάλο στήριγμα της οικογένειας. Είναι το κοριτσάκι μας που μεγάλωσε, η χαρά μας που έγινε γυναίκα, μητέρα και ευτυχής γιαγιά, ναι γιαγιά που μεγάλωσε και μεγαλώνει των παιδιών της τα παιδιά. Η θεία μας που στάθηκε σαν δεύτερη μητέρα μας, έσκυψε στα προβλήματά μας, έγινε το φιλαράκι μας. Όσο για την πεθερά , τι να πούμε για την πεθερά που αποκτά και ένα και δύο και τρία παιδιά από τα παιδιά της και έχει και μία και δύο και τρείς αγωνίες μαζί τους… και στέκεται σθεναρά ο σύνδεσμος αγάπης και φιλίας στην οικογένεια.
 Είναι η εργαζόμενη γυναίκα, πολλά υποσχόμενη, λιγότερα αμειβόμενη με πολλαπλές υποχρεώσεις σπίτι – δουλειά , προσφορά στην κοινωνία, στον τόπο , στο χωράφι, στο σχολείο, το εργοστάσιο, το γραφείο. Η δασκάλα , η καθηγήτριά μας, η συνάδελφος, η συνεργάτης… η άνεργη.
Ας γιορτάζουμε λοιπόν ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ κάθε μέρα. Ας συμπαρασταθούμε σε όσες δοκιμάζονται από τη ζωή, ανταποδίδοντας το χαμόγελο, την αγάπη και φροντίδα που τόσο απλόχερα μας χάρισαν, χωρίς ίδιον συμφέρον, αλλά με αυταπάρνηση των ιδίων συμφερόντων και με μοναδικό σκοπό το οικογενειακό, κοινωνικό  και ανθρώπινο συμφέρον.’’
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Κοκκινέλη Αναστασία η οποία αναφέρθηκε στο θεατρικό μονόπρακτο ΕΡΑΤΩ , από το βιβλίο  « τραγούδια για άνδρες»  της Ζωής Σπυροπούλου καθώς και τις ερμηνεύτριες των ρόλων αυτού κ.κ.Μεταξά  Άννα και Καπερώνη Καίτη , οι οποίες  αφιλοκερδώς ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας  να  μας βοηθήσουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ακολούθησε η παράσταση  όπου οι δύο ερμηνεύτριες, έλαμψαν με την υποκριτική τους ικανότητα (Επαγγελματική) και επί ένα 20σάλεπτο μας καθήλωσαν στις θέσεις μας, τόσο από το θέμα όσο και την ερμηνεία τους.  Το χειροκρότημα ήταν ζωηρό και τα σχόλια των θεατών θερμά .
Αμέσως μετά η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης,  κ. Μεταξά Άννα  έλαβε το λόγο, απευθύνοντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες. Έκανε μια ιστορική διαδρομή για τον καθορισμό του εορτασμού καθώς και για την έκθεση της UNICEF για τις κακοποιημένες ακόμη και σήμερα γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Αναφέρθηκε  στη συνεισφορά της σημερινής γυναίκας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη γυναίκα  κάνοντας έκκληση  για  συμπόρευση και αγώνα για μια κοινωνία χωρίς αδικίες.
Τέλος τιμήθηκαν οι κυρίες Μεταξά Α, Καπερώνη Κ και Κοκκινέλη Α.
Προσφέρθηκαν αναψυκτικά, λουκούμια και άλλα γλυκά σε όλους τους παρευρισκομένους. Άπαντες  εξέφρασαν τον ανυπόκριτο θαυμασμό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και εξέφρασαν την επιθυμία, τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται συχνά και ο Σύλλογος να αποκτήσει ξανά την παλαιά του αίγλη και να γίνει το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων.
Τους διαβεβαιώσαμε ότι , από πλευράς μας κάνουμε κάθε προσπάθεια και θα συνεχίσουμε, αλλά ζητάμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 10 /3/2012



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Εξωραϊστικού  Συλλόγου  Ανθούσας
με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σας προσκαλεί.
Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
στις 19:00 στην  έδρα του, Αιγίου 1 & Μεσσήνης  Ανθούσα,
με θέμα :

« Αφιέρωμα στη γυναίκα του χθες και του σήμερα »

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Άννα Μεταξά, η οποία μαζί με την κ. Καίτη Καπερώνη  θα παρουσιάσουν στη συνέχεια :
το θεατρικό μονόπρακτο ΄΄ΕΡΑΤΩ΄΄
από το  βιβλίο «Τραγούδια για άντρες» της Ζωής Σπυροπούλου.

Θα επακολουθήσει συζήτηση,  μουσική και  τραγούδια.

                                                                           Για το Δ.Σ  ο Πρόεδρος
                                                                                               
                                                                           Γιώργος Τριάντης        

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Διάθεση αίθουσας Συλλόγου στα παιδιά

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                  
Αιγίου& Μεσσήνης Ανθούσα                                       
http://eksanthousas.blogspot.com                                  
e-mail: anthousas@gmail.com               
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            2 Μαρτίου 2012
ΘΕΜΑ: Διάθεση Αίθουσας Συλλόγου

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Σύλλογος μας στη συνεδρίαση της 22 Φεβρ.2012
αποφάσισε να διαθέτει στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων της Ανθούσας την αίθουσα του Συλλόγου, εφόσον το επιθυμούν οι γονείς των, για εορτασμό γενεθλίων και ονομαστικών εορτών.

Η απόφαση ελήφθη με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα , στη σημερινή δύσκολη περίοδο, όλα τα παιδιά να γιορτάζουν με ελάχιστο κόστος  και επιπλέον να επιτευχθεί  η πάρα πέρα σύσφιξη των σχέσεων όλων των κατοίκων και φορέων της πόλης μας.

Από πλευράς του Συλλόγου θα διατίθεται η αίθουσα καθώς και τα διατιθέμενα μέσα (Ραδιόφωνο, CD PLAYER, Τηλεόραση, και ότι βοήθημα αποκτηθεί μελλοντικά).

Δεν υπάρχει  δυνατότητα χορήγησης από το Σύλλογο αναψυκτικών , εδεσμάτων και υλικών όπως ποτήρια πιατάκια, πιρούνια και χαρτοπετσέτες, αλλά  όλα αυτά  θα προσκομίζονται και σερβίρονται από τους γονείς και κηδεμόνες.
Οι γονείς των εορταζόντων θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διοργάνωση , τάξη και ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης καθώς και παράδοση της αίθουσας και ευκολιών στην κατάσταση  που παρέλαβαν. Μέλος του Συλλόγου θα είναι σε ετοιμότητα για παροχή τυχόν βοήθειας.

Παρακαλούνται οι γονείς  που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα και τις ευκολίες του Συλλόγου να έρχονται σε επαφή με το Σύλλογο μία Εβδομάδα νωρίτερα από την επιθυμητή ημερομηνία προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος προγραμματισμός

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Γιώργος  Τριάντης