Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  και σεμνότητα, γιορτάστηκε στο προάστιό  μας η  Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου .
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, έγινε γενικός σημαιοστολισμός από την πρωία της23 Μαρτίου, ενώ φωταγωγήθηκαν όλα τα  δημοτικά , ιδιωτικά καταστήματα, Σύλλογοι και κοινόχρηστοι χώροι κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου  που γέμισαν τον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη δοξολογία καθώς και στην πλατεία μας,  που τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση. Επακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια του Γυμνασίου μας κ. Κωσταρά Ελένη και  ο χαιρετισμός του  Αντιδημάρχου μας κ. Γρ. Καραγιάννη, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από όλους τους φορείς στο Ηρώο.
Ο εορτασμός τελείωσε με την παρέλαση των μαθητών των Σχολείων μας, έμπροσθεν του Αντιδημάρχου Παλλήνης κ. Γρ. Καραγιάννη,του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης κ. Αγγ. Λιακόπουλου του Προέδρου της Δ.Ε  Ανθούσας κ. Παν. Μαλή  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας , του πατρός Ιωάννη και λοιπών επισήμων.
Τα παιδιά μας  καμαρωτά και  με εμφανή περηφάνια παρέλασαν καταχειροκροτούμενα από όλους τους παριστάμενους και μας γέμισαν με  σιγουριά και ελπίδα ότι  θα γίνουν καλύτεροι από μας. Και του χρόνου.
 ( παραθέτουμε την ομιλία του Αντιδήμαρχου κ. Καραγιάννη και  λίγες φωτογραφίες)
 Ομιλία κ. Αντιδημάρχου
-        25η ΜΑΡΤΙΟΥ.
-        ΑΝΟΙΞΗ 1821.
-        ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ.
-        ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
-        ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
-        «ΧΑΙΡΕ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥ»
-        «ΧΑΙΡΕ  Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄»
-        Ο ΘΕΟΣ ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
-        ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.
-        ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-ΔΙΑΚΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ-ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ!
-        «ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ»
ΙΟΥΝΙΟΣ 1821 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ.
-        ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ! ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΣΒΕΣΤΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
-        ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
-        «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»
-        ΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ, ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ, Η ΑΛΑΜΑΝΑ, Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΩΜΟΙ ΘΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.
-        ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ.
-        ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1822
-        ΈΤΣΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.
-        ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
-        ΤΟ 1824 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΣΧΥΡΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
-        ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
-        ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
  -        Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
-        ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
-        ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
-        ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.
-        ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
-        ΤΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
-        ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΝ.
-        ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ 1822 ΔΗΛΑΔΗ « ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΜΟΝΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»
-        ΠΡΙΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ. ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
-        ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΗ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΕΡΑ
-        ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου