Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Γιορτάσαμε τη Μέρα της Γυναίκας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τον εορτασμό τηςμέρας της Γυναίκας,  που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας , το Σάββατο το Βράδυ 10 – 3- 2012.
 Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες  η προσέλευση ήταν μεγάλη και γρήγορα  η αίθουσα γέμισε από τα μέλη και φίλους του Συλλόγου. 
Τους προσερχόμενους υποδέχονταν στην είσοδο τα μέλη του Δ.Σ και στις κυρίες και δεσποινίδες ο πρόεδρος  του Συλλόγου  πρόσφερε  από ένα γαρύφαλλο .
    
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι:
Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης               κ. Καραγιάννης  Γρ.
Πρόεδρος  Δημ. Συμβουλίου Παλλήνης  κ. Λιακόπουλος  Άγγ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Παλλήνης         κ. Μπουντουβάς  Δημ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Παλλήνης         κ. Γαβράς  Νικ
Σύμβουλος Τ.Ε  Ανθούσας                          κ.Βίγλας  Δημ
Σύμβουλος Τ.Ε  Ανθούσας                           κ.Πρασσάς  Θεοδ.
Πρόεδρος Συλ. Γυναικών(Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας-Γλυκών Νερών) κ.Παφίλη Καίτη    με το μέλος του Δ.Σ  κ.  Γεωργούλα  Ελένη.
 Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ανθούσας  κ. Τζώρτζη Μαρία , μετά μελών του Δ.Σ
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους και  στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ότι ‘’ Ημέρα της γυναίκας είναι κάθε μέρα, Γιατί γυναίκα είναι:
Η Μάνα  που στάθηκε στο πλευρό μας, που ζει μέσα μας κάθε μέρα της ζωής μας, είναι η Γυναίκα –Σύντροφος στον καθημερινό αγώνα, συνοδοιπόρος της ζωής, η αδελφή ψυχή και το μεγάλο στήριγμα της οικογένειας. Είναι το κοριτσάκι μας που μεγάλωσε, η χαρά μας που έγινε γυναίκα, μητέρα και ευτυχής γιαγιά, ναι γιαγιά που μεγάλωσε και μεγαλώνει των παιδιών της τα παιδιά. Η θεία μας που στάθηκε σαν δεύτερη μητέρα μας, έσκυψε στα προβλήματά μας, έγινε το φιλαράκι μας. Όσο για την πεθερά , τι να πούμε για την πεθερά που αποκτά και ένα και δύο και τρία παιδιά από τα παιδιά της και έχει και μία και δύο και τρείς αγωνίες μαζί τους… και στέκεται σθεναρά ο σύνδεσμος αγάπης και φιλίας στην οικογένεια.
 Είναι η εργαζόμενη γυναίκα, πολλά υποσχόμενη, λιγότερα αμειβόμενη με πολλαπλές υποχρεώσεις σπίτι – δουλειά , προσφορά στην κοινωνία, στον τόπο , στο χωράφι, στο σχολείο, το εργοστάσιο, το γραφείο. Η δασκάλα , η καθηγήτριά μας, η συνάδελφος, η συνεργάτης… η άνεργη.
Ας γιορτάζουμε λοιπόν ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ κάθε μέρα. Ας συμπαρασταθούμε σε όσες δοκιμάζονται από τη ζωή, ανταποδίδοντας το χαμόγελο, την αγάπη και φροντίδα που τόσο απλόχερα μας χάρισαν, χωρίς ίδιον συμφέρον, αλλά με αυταπάρνηση των ιδίων συμφερόντων και με μοναδικό σκοπό το οικογενειακό, κοινωνικό  και ανθρώπινο συμφέρον.’’
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Κοκκινέλη Αναστασία η οποία αναφέρθηκε στο θεατρικό μονόπρακτο ΕΡΑΤΩ , από το βιβλίο  « τραγούδια για άνδρες»  της Ζωής Σπυροπούλου καθώς και τις ερμηνεύτριες των ρόλων αυτού κ.κ.Μεταξά  Άννα και Καπερώνη Καίτη , οι οποίες  αφιλοκερδώς ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας  να  μας βοηθήσουν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ακολούθησε η παράσταση  όπου οι δύο ερμηνεύτριες, έλαμψαν με την υποκριτική τους ικανότητα (Επαγγελματική) και επί ένα 20σάλεπτο μας καθήλωσαν στις θέσεις μας, τόσο από το θέμα όσο και την ερμηνεία τους.  Το χειροκρότημα ήταν ζωηρό και τα σχόλια των θεατών θερμά .
Αμέσως μετά η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης,  κ. Μεταξά Άννα  έλαβε το λόγο, απευθύνοντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες. Έκανε μια ιστορική διαδρομή για τον καθορισμό του εορτασμού καθώς και για την έκθεση της UNICEF για τις κακοποιημένες ακόμη και σήμερα γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Αναφέρθηκε  στη συνεισφορά της σημερινής γυναίκας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη γυναίκα  κάνοντας έκκληση  για  συμπόρευση και αγώνα για μια κοινωνία χωρίς αδικίες.
Τέλος τιμήθηκαν οι κυρίες Μεταξά Α, Καπερώνη Κ και Κοκκινέλη Α.
Προσφέρθηκαν αναψυκτικά, λουκούμια και άλλα γλυκά σε όλους τους παρευρισκομένους. Άπαντες  εξέφρασαν τον ανυπόκριτο θαυμασμό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και εξέφρασαν την επιθυμία, τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται συχνά και ο Σύλλογος να αποκτήσει ξανά την παλαιά του αίγλη και να γίνει το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων.
Τους διαβεβαιώσαμε ότι , από πλευράς μας κάνουμε κάθε προσπάθεια και θα συνεχίσουμε, αλλά ζητάμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου