Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Παλλήνης



Με πρωταγωνιστές την ΠΡΟΣΦΟΡΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ πραγματοποιήθηκαν προχτές τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παλλήνης από τον Δήμαρχο της πόλης  Θανάση Ζούτσο.

Πλήθος πολιτών τίμησε με την παρουσία του την  τελετή και χειροκρότησε την πρωτοβουλία ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενός θεσμού που αποτελεί μοχλό στήριξης για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας.

Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των εταιρειών που στηρίζουν με χορηγίες και φυσικά δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου στους οποίους μοιράστηκαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από του χορηγούς.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τα προϊόντα στους δικαιούχους είναι:

Η MAKRO,  η ELBISCO, η NESTLE HELLAS ,η BINGO – TOTTIS , η LIDL HELLAS,η  NOYNOY ,η BARILLA HELLAS, η MELISSA KIKIZAS ABEE ,ο  όμιλος εταιρειών MARKET IN,τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τα σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ,η εταιρεία FORUM, τα σουπερ μάρκετ CARREFOUR,η εταιρεία ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ για την συγκέντρωση γραφικής ύλης, η εταιρεία ΑΝΤΩΝΙΟΥ, η IMPERIAL TOBACCO,η ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΑΜΨΩΝ , καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος Γέρακα «Η ΠΗΓΗ », ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2 Παλλήνης και το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Παλλήνης.
Κεντρικός χορηγός της εκδήλωσης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας CYTA.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος φανερά ικανοποιημένος κατά την διάρκεια της λιτής τελετή δήλωσε: «..συναισθανόμενοι τις ανάγκες οποίες δημιούργησε η οικονομική κρίση υιοθετούμε και εφαρμόζουμε δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σύμφωνα με κανόνες  διαφάνειας και αξιοπρέπειας για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Ως διοίκηση Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα στην κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας τα νοικοκυριά της πόλης μας στο πλαίσιο μια ευρύτερης πολιτικής ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.» Ενώ στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιχειρήσεις οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπο τους με την προσφορά προϊόντων καθώς και στους εθελοντές του δήμου που στηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης ήταν από τους πρώτους δήμους που ενέταξε το κοινωνικό παντοπωλείο  στις δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί ουσιαστικά εδώ και ενάμιση χρόνο τίθεται όμως σε πλήρη εφαρμογή με την στέγαση του στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μιαούλη 28 στην Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθορίζονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 263/2012) σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί μια «ανάσα ζωής» για πολλούς συμπολίτες μας και παράλληλα ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία, ενισχύει την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Τέλος επισημαίνουμε ότι τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μηδενικό κόστος για τον Δήμο Παλλήνης, εξαιτίας της ευγενικής χορηγίας των παρακάτω επιχειρήσεων τους οποίους και ευχαριστούμε.

Τα ζαχαροπλαστεία: ΒΑΡΣΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΜΑΣΚΩΤ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,  ΣΕΛΗΝΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ,  DELICIUS ΓΕΡΑΚΑΣ,   τον φούρνο ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΡΑΚΑΣ, τον ηχολήπτη  κ. Θωμά Χρήστου για την ηχητική εγκατάσταση και τον κ.  Φώτη Φώτου  για την φωτογραφική κάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου