Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Ακαδημίας Πολιτών

ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΑΝΕΡΓΟΥΣ- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Αξιότιμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου,  αξιότιμοι  φίλοι και  αγαπητές φίλες, σας αποστέλλουμε  ενημερωτικό υλικό  μαζί με  ένα μήνυμα του Προέδρου- καθηγητή, Ευστράτιου Παπάνη  για την Ακαδημία των Πολιτών και τις σχολές, που  λειτουργεί ή  θα λειτουργήσει ανά την Ελλάδα, καθώς και το εξωτερικό. Θα παρακαλούσαμε  να ενημερώσετε τα μέλη του Συλλόγου σας κι εφόσον σας ενδιαφέρει ως φορέα η εγγραφή των μελών σας μπορείτε να στείλετε σχετικό κατάλογο με τα στοιχεία εγγραφής σε κάποια από τις Ακαδημίες – ανά περιοχή- ή   στο e-mail: academy@aigaion.org .
 Επίσης, σας  ενημερώνουμε ότι αναλυτικές πληροφορίες για  την εγγραφή ενδιαφερομένων σπουδαστών – σπουδαστριών μπορείτε να αλιεύσετε από την ιστοσελίδα

http://civilacademy.ucoz.org/ .

Με εκτίμηση,
Νίκος Μόσχοβος Δημοσιογράφος, κινητό: 6944-18.17.72,  skype: nikos.moshovos


email: nikmoshov@gmail.com


ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 50% ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εκπτώσεως της τάξεως του 50% δικαιούνται τα μέλη Συλλόγων στην Ακαδημία των Πολιτών, που  είναι ένα Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001. Ο κάθε σύλλογος εφόσον ενδιαφέρεται για την εγγραφή  των μελών του μπορεί να στείλει κατάλογο  των μελών με τα στοιχεία εγγραφής σε κάποια από τις Ακαδημίες – ανά περιοχή- ή   στο e-mail: academy@aigaion.org .

Επίσης, η Ακαδημία των Πολιτών-  ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των πολιτών - καθιερώνει έκπτωση της τάξεως του  50% για άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και φοιτητές.

H σπουδαστική ταυτότητα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι  με προθυμία αγκάλιασαν το θεσμό.

Η πρόσκληση για περαιτέρω διευκολύνσεις  είναι  ανοιχτή, με όραμα την ανταποδοτικότητα και την κοινωνική εταιρική ευθύνη. Διευκολύνσεις στα αστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ φέρνουν τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι κατοικούν στα χωριά των νομών (μια φορά την εβδομάδα στις έδρες της ακαδημίας- ανά περιοχή) .

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Ακαδημία των Πολιτών έχει ιδρύσει  ή ιδρύει Ανοιχτά λαϊκά Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα.  Η Ακαδημία των Πολιτών αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες ανήσυχους πολίτες, οι οποίοι  περιμένουν με δημιουργικό - πρωτότυπο τρόπο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ακαδημίας των  Πολιτών είναι η τόνωση των κοινωνικών σχέσεων, η ανθρώπινη επικοινωνία, η ζεστασιά των καθηγητών, οι οποίοι συζητούν με επιστημονικό-  κατανοητό λόγο διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως είναι οι εξής: κλινική ψυχολογία, κοινωνιολογία, συμβουλευτική, προληπτική ιατρική, ιστορία, φυσική, δημοσιογραφία, οικονομικά και περιβάλλον, πολιτικές επιστήμες, λογοτεχνία.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο χαμηλό κόστος συμμετοχής (80 ευρώ ετησίως για 23 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις), στη συμμετοχή τοπικών φορέων και στην επιλογή των θεματικών αντικειμένων από τους ίδιους τους σπουδαστές, οι οποίοι αξιολογούν την προσπάθεια, καθώς  και επιλέγουν την ύλη, που θέλουν να διδαχτούν.

Στο μεταξύ, τα  αιτήματα για εξειδικευμένες ομάδες αυτογνωσίας αυξάνονται διαρκώς: Κατάθλιψη, προβλήματα αδιέξοδων σχέσεων, επαγγελματικός προσανατολισμός, κρίσεις πανικού, προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών είναι μερικά από τα συνηθέστερα.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 80 ευρώ για όλες τις διαλέξεις με μοναδική εξαίρεση τη Λευκωσία (200 ευρώ το χρόνο λόγω αυξημένης δαπάνης μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών).

Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακόλουθες πόλεις ή περιοχές: Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Σκόπελος, Σκιάθος, Φάρσαλα, Μόλυβος, Μυτιλήνη, Άστρος Κυνουρίας, Χίος, Ηράκλειο Κρήτης, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, Καβάλα, Άρτα, Χαϊδάρι Αττικής, Ωραιόκαστρο, Καλαμάτα, Κως, Ξάνθη, Αλιβέρι Εύβοιας,  Αλεξανδρούπολη Μαγούλα-Ελευσίνα, Έδεσσα, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Κέρκυρα, Δήμος Στροβόλου Λευκωσίας, Αννόβερο Γερμανίας, Κέντρο της Αθήνας, Αγρίνιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Άργος, Βόλος, Δράμα κ.α. 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ μπορούν να γίνουν εγγραφές και στη Γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης   22510-54739       και στα  κινητά  με αριθμούς κλήσης:   6970069007  και   6981067776,  αλλά και στο email: academy@aigaion.org .
Τα στοιχεία που απαιτούνται σε κάθε αίτηση είναι:
Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα και email επικοινωνίας, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ (για την έκδοση της απόδειξης) και πιστοποιητικά έκπτωσης (κάρτα ανεργίας, φοιτητική ταυτότητα, βεβαίωση πολυτέκνων κλπ).
Γενικές πληροφορίες για την Ακαδημία περιγράφονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://civilacademy.ucoz.org/ .
Επίσης, η  Ακαδημία των Πολιτών ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στην Διαδικτυακή Ακαδημία. Πρόκειται για μια διαδραστική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, με πολύ οπτικοακουστικό υλικό, βιντεοσκοπημένες -από τηλεοπτικό συνεργείο- διαλέξεις και εκπαιδευμένους - στη χρήση της - καθηγητές. Το Πρόγραμμα αυτό αφορά άτομα, που δεν έχουν πρόσβαση στις ζωντανές διαλέξεις της Ακαδημίας, με ετήσιο κόστος 60 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις ιδιόγραφες αιτήσεις τους στο academy@aigaion.org  με την ένδειξη « Για τη Διαδικτυακή Ακαδημία των Πολιτών»  ή να εγγράφονται τηλεφωνικά στον αριθμό κλήσης 22510-54739.
Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο. Δεν απαιτείται η εγκατάσταση κανενός λογισμικού στον υπολογιστή. Στην πλατφόρμα ήδη υπάρχουν όλα τα αναγκαία βιβλία.
Όσοι εγγραφούν στη Διαδικτυακή Ακαδημία, και εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο ΚΕΔΔΥ Β' Αθηνών, υπό την εποπτεία της κ. Πανταζοπούλου Μαρίας (Προϊσταμένη) και με τον κ. Φρέρη Γεώργιο, Παιδοψυχίατρο, Υπεύθυνο Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ΚΨΥ του ΓΝΝΘ «Η Σωτηρία».
Αναλυτικές πληροφορίες για  την εγγραφή ενδιαφερομένων σπουδαστών – σπουδαστριών ανά περιοχή μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος – ενδιαφερόμενη  να αλιεύσει  από την ιστοσελίδα http://civilacademy.ucoz.org/
Ο /η κάθε ενδιαφερόμενος- η μπορεί  να κάνει και online αίτηση (για όποιο από τα προγράμματα της Ακαδημίας επιθυμεί) και στην εξής  ηλεκτρονική διεύθυνση:   http://civilacademy.ucoz.org/index/online_aithsh/0-78 .

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΠΑΠΑΝΗ
Η Ακαδημία ξεκίνησε ως ένα όραμα, που ζήλεψε την πραγματικότητα και αποφάσισε να υλοποιηθεί.
Δεν είναι μόνο η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλο τον πληθυσμό. Αυτό είναι η αφορμή και το πρόσχημα. Ο αρχικός προβληματισμός ξεκίνησε από τη διαπίστωση πως η γνώση, αν δε συνοδεύεται από την αρετή, την κοινωνική εμπιστοσύνη, την ενεργοποίηση, την αγάπη, μετατρέπεται σε όπλο ανεξέλεγκτο, που στρέφεται εναντίον της κοινωνίας και τελικά κατά αυτού, που τη φέρει..
Η αυτογνωσία σπάνια είναι θεραπευτική, αν δε συνεπικουρείται από την πίστη, την ενόραση, την αλληλεγγύη. Η αμιγής ψυχοθεραπεία μετατρέπει το άτομο σε ναρκισσιστικό και ατελέσφορο αδιέξοδο, αν δε συνδυαστεί με το δόσιμο, το μοίρασμα, τη μέθεξη σε κοινές προοπτικές. Ονειρεύτηκα τη μέρα που η ιστορία δεν θα καταγράφει τις καπηλείες των ισχυρών, αλλά τα βιώματα των καθημερινών ανθρώπων.
Για αυτό αγάπησα το διαδίκτυο, που θα απολιθώσει το ψηφιακό αποτύπωμα του καθενός. Φαντάστηκα τη μέρα που στο Πανεπιστήμιο θα διδάσκεται ο μόχθος των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, από ανθρώπους, που έχουν ζήσει το θαύμα της επιβίωσης και όχι από καθηγητές εγκλωβισμένους σε ασήμαντες μικροεξουσίες και εμπάθειες.
Και σαν αποκάλυψη κατάλαβα πως η γνώση εξημερώνεται μόνο από την ταπεινοφροσύνη. Και τότε γεννήθηκε η ιδέα της Ακαδημίας, στα χνάρια της αρχαίας εκκλησίας του δήμου και μιας οικουμενικότητας, που ξεπουλήσαμε στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.
Τέκνο της κρίσης είναι η Ακαδημία,της εσωτερικής και καθάριας, αποτέλεσμα αυτού του συμβολικού οίστρου, που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις.
Βοηθήσετε μας να πάμε παντού, και μεις θα επιχειρήσουμε από κοινού να μιλήσουμε για μία νέα εναλλακτική: την αναβίωση του πολίτη
Στράτος Παπάνης, Θεσσαλονίκη
http://civilacademy.ucoz.org/index/online_aithsh/0-78Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου