Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Παλλήνης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ   1-8-2012

Θέμα: «Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Παλλήνης»

Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Μακεδονίας στην Δημοτική Ενότητα Γέρακα, σε αντικατάσταση των συμβατικών κάδων.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος επισκέφθηκε το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη λειτουργίας του συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων από την αρμόδια εταιρεία και ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε: 
«Η πόλη μας είναι το σπίτι μας, ο χώρος όπου ζούμε, εργαζόμαστε, αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα είναι εξίσου σημαντικά με τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εξασφαλίζουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των πολιτών ενώ ταυτόχρονα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην ίδια την ανάπτυξη της πόλης. Η δημοτική αρχή, παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και στον τομέα της καθαριότητας, υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχαμε δεσμευτεί ψηφίσαμε το νέο κανονισμό καθαριότητας, συνεργαζόμαστε με σχολεία και φορείς για την υιοθέτηση οικολογικής συμπεριφοράς, προμηθευόμαστε τώρα εκσυγχρονισμένα συστήματα για την βελτίωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων».

Το νέο σύστημα υπόγειων κάδων έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 3κμ και είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει εξαιρετική μηχανική αντοχή.

Με το σύστημα αυτό επιτυγχάνονται τα εξής πλεονεκτήματα:

Αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρις στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων.
Αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα.
Αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρις στην στεγανότητα του συστήματος.

Λειτουργικά πλεονεκτήματα

Οικονομικότερο κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με άλλα συστήματα
Δυνατότητα απασχόλησης υπαρχόντων απορριμματοφόρων
Το περιορισμένο βάρος του κάδου επιτρέπει εύκολο χειρισμό του γερανού, υψηλότερη ασφάλεια και γρήγορη διαδικασία αποκομιδής.

Οικονομικά πλεονεκτήματα

Συμβατότητα με υφιστάμενα απορριμματοφόρα
Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι σχεδόν μηδαμινές
Μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και προσκρούσεις
Δεν απαιτούνται αναλώσιμα υλικά ή ανταλλακτικά

Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα

Υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου