Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 19/7/2012



«Δυναμική παρέμβαση Δήμαρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου στη Σύσκεψη για τα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής»

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος παρευρέθη στην σύσκεψη Δημάρχων  της Ανατολικής Αττικής και των Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική.  

Ο κος Ζούτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε  γενικότερα στα αναπτυξιακά προβλήματα και τους στόχους της ευρύτερης περιοχής αλλά και του Δήμου Παλλήνης συγκεκριμένα, προβλήματα τα οποία χρονίζουν και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της πόλης.

Παρουσίασε τις θέσεις του στα βασικά θέματα όπως η αποχέτευση, το σχέδιο πόλης και τα έργα τα οποία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα για την καλύτερη διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία προκαλούν αγκυλώσεις με συνέπεια να μην προχωρούν έργα και μελέτες ακόμη και αν έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι από τους δήμους.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο κλασικό πλέον φαινόμενο να μεταφέρονται αρμοδιότητες στους Δήμους «εν μια νυκτί», χωρίς όμως να μεταφέρονται οι αντίστοιχοι οικονομικοί πόροι ή το ανάλογο εργατικό δυναμικό, αναφέροντας παραδειγματικά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τις καθαρίστριες των σχολείων, καθώς και με την διαδικασία απογραφής και καταβολής των προνοιακών επιδομάτων.

Τέλος σε γενικότερο πλαίσιο ο κος Ζούτσος επισήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να δοθούν οριστικές λύσεις σε ζητήματα που καθυστερούν εξαιτίας ασαφειών του νόμου, αοριστιών αρμοδιοτήτων και άλλων παθογενειών της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου