Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανθουσιώτισσες, -τες

   Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ με τη δημοτική αρχή, συνεδριάσαμε και σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

   Μέχρι τον Ιούνιο, το πολεοδομικό γραφείο θα ολοκληρώσει την εξέταση των ενστάσεων και θα επιστρέψει τον φάκελο στον Δήμο.  Αυτό είναι το μόνο σαφές που μας δήλωσε ο δήμαρχος. Για το πρόβλημα των «εξ αδιαιρέτου» (Κούτελο), δεν απάντησε πως αντιμετωπίζονται οι ενστάσεις.

   Εμείς επιμένουμε ότι το πρόβλημα του Κούτελου πρέπει να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αναγνωριστεί η υπάρχουσα κατάσταση και ο κάθε οικοπεδούχος να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι άλλοι. Αυτή είναι η μόνη δίκαιη και σίγουρη λύση.

   Να μην μας λένε ότι «δεν γίνεται». Θα περιμένουμε την ανάρτηση για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

   Ο δήμαρχος κ. Αθ. Ζούτσος μας ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει το έργο του κεντρικού αγωγού και των δικτύων της Παλλήνης και του Γέρακα. Το δίκτυο της Ανθούσας είναι μικρότερο και θα ολοκληρωθεί παράλληλα με τα άλλα.

   Σε όσους δρόμους καλούνται από το Δήμο οι οικοπεδούχοι να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης, να το κάνουν, γιατί έτσι το κόστος του ατομικού αγωγού θα συμπεριληφθεί  στο συνολικό κόστος και δεν θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

   Επαναλάβαμε στον δήμαρχο τις θέσεις του Συλλόγου για το καθάρισμα των οικοπέδων, των κοινόχρηστων χώρων και την αποκομιδή των κλαδιών από τους δρόμους. Από τις απαντήσει του δημάρχου εκτιμάμε ότι θα γίνει ότι και όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Εξέλιξη αποτελεί ένα επιπλέον πυροδυλάκιο στην Δέση, το οποίο θα βλέπει και την Ανθούσα.

   Το ΔΣ του Συλλόγου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, συμμετέχει στη φύλαξη (όταν φυσάει), τα βράδια στην θέση Καραούλι. Καλούμε όποιον Ανθουσιώτη μπορεί, να δηλώσει συμμετοχή στην Κοινότητα.

   Οι τραγικές συνέπειες ενδεχόμενης πυρκαγιάς, πρέπει να μας κρατούν σε εγρήγορση, προσοχή και να αποφεύγουμε ότι πιθανόν μπορεί να την προκαλέσει.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου