Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Taxisnet: Ανοίγει το απόγευμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2014

Δημοσιεύθηκε: 20 Μαρτίου 2014, 14:11 http://www.sofokleousin.gr

Taxisnet: Ανοίγει το απόγευμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2014
Η διαδικτυακή πύλη στο TAXISnet ανοίγει σήμερα το απόγευμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013 από όλα τα φυσικά πρόσωπα. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά -εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 2014, διάστημα στο οποίο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.
Από φέτος θα είναι προκαθορισμένες οι δόσεις εξόφλησης των φόρων για φορολογουμένους με χρεωστικό εκκαθαριστικό. Η εκκαθάριση των δηλώσεων θα γίνεται αυτόματα με την ηλεκτρονική υποβολή και ο έξτρα φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σε ίδιες ημερομηνίες για όλους τους φορολογουμένους με χρεωστικό σημείωμα.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης μέσω σχετικής εγκυκλίου είχε διευκρινίσει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομιστούν, τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης, των εντύπων  Ε2 και Ε3  που συνυποβάλλονται με αυτή, αλλά και για την πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών έχει επισημάνει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, αυτή θα μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΥΟ.
Αναλυτικά η εγκύκλιος: 
Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων
1. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α'), υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από τις 20.03.2014 έως τις 30.06.2014. Η υποβολή των δηλώσεων για τους φορολογούμενους που συμμετέχουν στα πρόσωπα της παρ. 4 του άρθρου 2, γίνεται μετά την υποβολή της δήλωσης του ΝΠ.
2. Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 (όπως έχουν ενημερωθεί από τα αρχεία της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εφεξής Δ.ΗΛΕ.Δ.) και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.
3. Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην Φορολογική Διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.
4. Οι δηλώσεις με επιφύλαξη υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και οδηγούνται για έλεγχο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
5. Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Οι συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου μετά την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων. Τα παραπάνω ισχύουν εφόσον οι αρχικές τους δηλώσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.
6. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Περισότερα:http://www.sofokleousin;gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου