Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2012


Μετά από την έγκριση ,από το ΔΣ του Δήμου Παλλήνης  ,της ανάρτησης των εγκεκριμένων διαγραμμάτων των υπό ένταξη  εκτός σχεδίου πόλεως περιοχών της Ανθούσας στο  σχέδιο πόλεως , ο Σύλλογος έκανε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του (την 25-4- 2012) και ενημέρωσε τηλεφωνικά τα μέλη του να προσέλθουν στο Κοινοτικό κατάστημα Ανθούσας, προκειμένου να ενημερωθούν και υποβάλουν τυχόν ενστάσεις, από  30-4-2012 μέχρι 14- 5-2012 που θα είναι αναρτημένα τα διαγράμματα.
Από την ανάγνωση του Σχεδίου διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν επιπτώσεις για το ακίνητο του Συλλόγου και συγκεκριμένα το 1/3 του οικοπέδου και το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ρυμοτομείται. Ερευνήσαμε το θέμα ,ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών και στη συνεδρίαση της 3ης Μαΐου 2012 εξετάσαμε όλες τις περιπτώσεις και ομόφωνη ήταν η απόφαση των παρόντων μελών, μ ε  την οποία μετέπειτα συμφώνησε  με αποστολή e-mail  και το μέλος που δεν μπόρεσε να παραστεί στη συνεδρίαση, ότι ‘’ επειδή το ακίνητο είναι στην παραρεμάτιο  ζώνη  δεν πρέπει να κάνουμε ένσταση αφού δεν θα έχει καμιά τύχη, αλλά να προσπαθήσουμε να τακτοποιήσουμε το κτίριο σύμφωνα με το Ν 4014,που μας πρότεινε το μέλος του Συλλόγου  Αρχιτέκτων Μηχανικός Αγγελική Τριάντη , η οποία προσφέρθηκε  να κάνει δωρεάν τη μελέτη.
Θεωρήσαμε σκόπιμο  ότι πρέπει  να ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας για το θέμα του Συλλόγου και επιπλέον να ενημερωθούν  όλοι οι ενδιαφερόμενοι για  το σχέδιο πριν εκπνεύσει ο χρόνος της ανάρτησης και η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων (14/5/2012), από τον  πλέον αρμόδιο και χειριστή του όλου θέματος τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη Γρ.
Καλέσαμε τα μέλη   για ενημέρωση στα γραφεία μας για το Σάββατο  12-5-2012 και ώρα 18:00, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας ( 8/5/2012) και ανακοινώσεις στο Δημοτικό Κατάστημα, στο ΚΑΠΗ, τις Εκκλησίες, super Market, Ζαχαροπλαστείο , Φαρμακείο, και  τους πίνακες ανακοινώσεων της Δ. Ε  στα διάφορα σημεία της Ανθούσας.
Στη συνάντηση του Σαββάτου, 12/5/2012, τις θέσεις του Συλλόγου ανέπτυξε ο πρόεδρος , προσελθών δε και  ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος  Αθ.  έλαβε το λόγο και μας διαβεβαίωσε ότι πράγματι η απόφασή μας είναι η πλέον ενδεδειγμένη σε αυτή τη φάση και η τακτοποίηση πρέπει να γίνει τώρα που το οίκημα είναι ακόμα σε εκτός  σχεδίου περιοχή.
Μας διαβεβαίωσε ότι  θα είναι δίπλα μας για προτάσεις κοινού συμφέροντος και μας ενημέρωσε  ότι ο Δήμος προσπαθεί να έχει  έτοιμες μελέτες για τα απαιτούμενα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου και να είναι σε ετοιμότητα ώστε μόλις βγει  κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να προωθηθούν. Παράλληλα μας ενημέρωσε για τα έργα που έχουν εκτελεστεί, βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και έναρξη των εργασιών για την αποχέτευση, μετά την τελευταία έγκριση της απορροής στην Ψυτάλλεια.

Στη συνέχεια ο κ Καραγιάννης μας έκανε πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τι περιμένουμε. Επακολούθησε συζήτηση, έγιναν τοποθετήσεις από διάφορα μέλη και υποβλήθηκαν πολλαπλές ερωτήσεις  και δόθηκαν απαντήσεις.
Η συνάντηση ενημέρωση διήρκησε πάνω από 2 ώρες , γενική ήταν η ικανοποίηση  από τις παρασχεθείσες πληροφορίες και τις μέχρι τώρα  ενέργειες  ως και  η ευχή να λυθεί τελικά το θέμα της ένταξης που  ταλαιπωρεί την Ανθούσα δεκάδες  χρόνια.
Επειδή θα απαιτηθούν κάποια χρήματα για το πρόστιμο της τακτοποίησης και η μοναδική πηγή εσόδων για το Σύλλογο είναι οι εισφορές των μελών του, κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη (παλαιά και νέα ) να ανανεώσουν την εγγραφή τους και να βοηθήσουν .
Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για  ένα (1) άτομο είναι δέκα ( 10) Ευρώ και  πέντε (5) Ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.   


ΟΜΙΛΙΑ   του Προέδρου του Συλλόγου (Την 12/5/2012)
Καλησπέρα σας
Φίλες και φίλοι, κ. Αντιδήμαρχε κ. Πρόεδρε της Δ.Ε  κύριοι Σύμβουλοι, εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου σας καλωσορίζω  στο ΣΠΙΤΙ ΟΛΩΝ των ΑΝΘΟΥΣΙΩΤΩΝ  .  Και κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ώ     γιατί  αυτός εδώ ο χώρος ανήκει σε όλους μας, αφού δεν μας τον χάρισαν, αλλά από το 1953  δραχμή- δραχμή  από τις εισφορές όλων των κατοίκων και  ιδιοκτητών , μελών και φίλων  του Συλλόγου, μαζεύτηκε κάποιο ποσό και αγοράστηκε αυτό το οικόπεδο  όπου με προσωπική εργασία χτίστηκε αυτό το κτίριο .
Σας καλέσαμε σήμερα προκειμένου να αλληλοενημερωθούμε για ορισμένα κρίσιμα και επίκαιρα θέματα κοινού ενδιαφέροντος  και συγκεκριμένα:
                Το Σχέδιο πόλεως.
                Την τύχη του παρόντος ακινήτου του Συλλόγου.
                Όσον αφορά το Σχέδιο πόλης, είναι γνωστό σε όλους ότι η Πολεοδομική Μελέτη επέκτασης του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου των εκτός Σχεδίου Περιοχών της Ανθούσας, είναι αναρτημένη στο Κοινοτικό κατάστημα,  από την 30 Απριλίου και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαΐου, όπου μπορούν να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες  και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.
Από πλευράς του Συλλόγου , κάναμε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας και ενημερώσαμε και τηλεφωνικά . Κρίναμε όμως σκόπιμο να γίνει μια ακόμη ενημέρωση εδώ στο χώρο μας, από τον πλέον αρμόδιο, τον Αντιδήμαρχό Παλλήνης και υπεύθυνο Σχεδίου πόλης, κ. Καραγιάννη Γρ. ο οποίος είχε την τύχη να είναι ο τελευταίος ‘’Αθλητής’’ της σκυταλοδρομίας ,  γνωρίζει τα πράγματα από πρώτο χέρι και  να μας ενημερώσει για την μέχρι τώρα κατάσταση και για τα μελλούμενα.
Θα αναφερθώ , σύντομα στο δεύτερο θέμα που αφορά  το παρόν ακίνητο του Συλλόγου και στη συνέχεια θα γίνει η ενημέρωση από τον κ. Καραγιάννη .
Από την πολεοδομική μελέτη , προβλέπεται το 1/3 σχεδόν του οικοπέδου να πεζοδρομείται και μέσα σε αυτό το τμήμα είναι το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος.(Σχεδιάγραμμα).
Το θέμα αυτό φυσικά δεν προέκυψε στην τελευταία ανάρτηση, αλλά προβλέπονταν  και από τους αρχικούς σχεδιασμούς και αναρτήσεις. Προφανώς διότι  είναι μέσα στις οριογραμμές του ρέματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 Νόμουυ880/79 (ΦΕΚ58Α)
·         Απαγορεύεται απολύτως η δόμηση μέσα στην έκταση που περικλείεται από τις οριογραμμές του ρέματος.
·         Επιτρέπεται η δόμηση έξω από τις οριογραμμές ΜΟΝΟ εφόσον έχουν κατασκευαστεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την οριογραμμή.
Όπως ψάξαμε το θέμα, με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων, διαπιστώνεται  ότι εάν αφήσουμε το θέμα ως έχει (χωρίς καμιά ενέργεια) δεν θα μπορούμε να κάνουμε καμία επέμβαση στο κτίριο, ούτε ακόμα την ανακαίνιση των τουαλετών, με πιθανότητα κάποτε να γκρεμιστεί.
Στην ατυχία μας όμως είμαστε και τυχεροί διότι σύμφωνα με τον νόμο 4014  και με τα έργα που έγιναν πρόσφατα  στην οδό Μεσσήνης, που διευθετήθηκε το ρέμα ,  μπορούμε να προβούμε σε τακτοποίηση του κτιρίου.
Σύμφωνα με μια πρώτη μελέτη της Αρχιτέκτονος  Μηχανικού και μέλος του Συλλόγου κ. Αγγελικής Τριάντη, το προβλεπόμενο  πρόστιμο ,εφόσον το έτος κατασκευής  είναι πριν το 1983, ανέρχεται στο ποσόν των 1950 Ευρώ, το οποίο έχει έκπτωση 20% αν καταβληθεί εφάπαξ.
Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν οι υποχρεωτικές  και προβλεπόμενες εισφορές του ΤΕΕ , ΦΠΑ κτλ, ενώ για την προβλεπόμενη  αμοιβή της η Μηχανικός  θα εισπράξει ΜΟΝΟ το συμβολικό ποσό των 100Ευρώ.
Το Δ.Σ του Συλλόγου εξέτασε το όλο θέμα και στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου αποφάσισε να προχωρήσουμε  στη διαδικασία τακτοποίησης του κτιρίου , ως μοναδική λύση , η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου 2012.
Έρχομαι τώρα στο οικονομικό θέμα.  Στο ταμείο μας  υπάρχουν περίπου 1650 Ευρώ. Πρέπει  να βρεθούν τα υπόλοιπα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε .
Μοναδική πηγή εσόδων του Συλλόγου , μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι οι ετήσιες συνδρομές των μελών του. Λαμβάνοντας  υπόψη ότι ο Σύλλογος ήταν σε  Αγρανάπαυση για μεγάλο χρονικό διάστημα , πολλά παλαιά μέλη του  δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε και έσοδα.
Σήμερα κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ανθουσιώτες, παλαιά μέλη ή όχι του Συλλόγου να έρθουν κοντά μας, να ανανεώσουν την εγγραφή τους , να συγκεντρώσουμε  έγκαιρα  το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και να τακτοποιήσουμε το κτίριο.
Φιλοδοξούμε  αυτός ο χώρος να γίνει πράγματι  ΤΟ ΣΠΙΤΙ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΟΥΣΙΩΤΩΝ - Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΣ – ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ –  ΧΩΡΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Με απόφαση του Δ.Σ ,σε πρώτη φάση, ο χώρος θα διατίθεται στα  μικρά παιδιά για τις εορτές γενεθλίων και ονομαστικές , ήδη  αύριο η 7χρονη Νεφέλη θα γιορτάσει τα γενέθλιά της. Κάθε Πέμπτη λειτουργεί τμήμα εκμάθησης Ελληνικών χορών και από Σεπτέμβρη προγραμματίζονται και άλλες δραστηριότητες(Ζωγραφική, Σχέδιο κτλ)
Μπορεί το κτιριό μας να μην είναι  σαν τα πολιτιστικά των αδελφών μας του ΓΕΡΑΚΑ και της ΠΑΛΛΉΝΗ Σ, εμείς  όμως θα προσπαθήσουμε  σε αυτό το μικρό κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του να  υλοποιηθεί η φιλοδοξία μας και  η επιθυμία όλων των Ανθουσιωτών.  Θέλουμε και εμείς ένα χώρο  για τα πολιτιστικά μας, δίπλα στα σπίτια μας, στο  Προάστιο μας .
Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια και συμμετοχή σας.
Στο σημείο αυτό προσήλθε ο κ. Δήμαρχος, στον οποίο αναφέραμε τα κύρια σημεία της ομιλίας και έλαβε το λόγο, ενημερώνοντάς μας για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου .
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης και επακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου