Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ
Αιγίου & Μεσσήνης  Ανθούσα
                                                           ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       6-2-2012
Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ
                    ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ
Την Κυριακή 5-2-2012  ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Ανθούσας , σε μια σεμνή τελετή, τίμησε τους διατελέσαντες από της ιδρύσεώς του το 1953, προέδρους των εκάστοτε Δ.Σ του Συλλόγου και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των εκλιπόντων διατελεσάντων προέδρων και λοιπών μελών του Συλλόγου:
·         Εκλιπόντες πρόεδροι:
            Οικονόμου Βασίλειος
            Πλέσσας Νικόλαος
            Μπαρμπουνάκης Χρήστος
           Τριαντάφυλλος Σπυρίδων
           Πασαδάκης Παναγιώτης
           Γαλάνης Γεώργιος
 Στη συνέχεια στις 11:30 στα γραφεία του Συλλόγου τιμήθηκαν  με τιμητικό δίπλωμα οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΔΣ:
            Αθανίτη Νικολίτσα
            Βασιλειάδης Ιωάννης
            Βίγλας Δημήτριος
            Παναγόπουλος Παναγιώτης
            Πολυχρονάκος Αλέξης

            Η συμμετοχή των μελών και φίλων του Συλλόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Συλλόγου και το κλίμα πολύ θερμό και πολλά υποσχόμενο.
           Ο Σύλλογος είχε αποστείλει προσκλήσεις σε όλους τους τοπικούς φορείς και μας τίμησαν με την παρουσία τους:

  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιακόπουλος Αγγ, ο οποίος μας μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου κ.  Ζούτσου Αθ.  που ήταν εκτός Αττικής.
  Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπουλμπασάκος Δημ, Μπαντουβάς Αναστ, Λάκκος Παν, Δρούγκας Δημ και Σταματίου Θεοδ.
  Ο πρόεδρος της Δ.Ε  Ανθούσας κ Μαλλής Παν, που μας μετέφερε τις ευχές του ασθενούντος  Αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη Γρ.,  και ο τοπικός Σύμβουλος Ανθούσας κ. Βίγλας Δ.
Οι πρόεδροι των τοπικών Συλλόγων:     Εξωραϊστικού Συλλόγου ΄΄ΑΤΛΑΝΤΙΣ΄΄
κ. Κολοκοτρώνης Γ. και Πολιτιστικού κ. Καρατάσου Στ
Σύσσωμο το ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΌ Συμβούλιο με τον πατέρα Ιωάννη , ο οποίος ευλόγησε την πίτα μας και με το χαιρετισμό του μίλησε στο νου και την καρδιά όλων μας.

Εκτός από την βασιλόπιτα προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, πίτες φτιαγμένες από τις γυναίκες του Συλλόγου, αναψυκτικά κρασί και τσίπουρο.

 Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή οικογενειακή και οι παραβρισκόμενοι μίλησαν με τα καλλίτερα λόγια για την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου και μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα μας, στις προσπάθειες για το καλό της Ανθούσας
Τους υποσχεθήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε και όλοι μαζί ενωμένοι θα προχωρήσουμε, εξάλλου αυτό ήταν και το μήνυμα του ΔΣ που εκφράστηκε δια του προέδρου στο χαιρετισμό. (το παραθέτουμε )





ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Κυρίες και κύριοι
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου
Εκ μέρους του Δ.Σ , σας καλωσορίζω στη σημερινή μας γιορτινή συγκέντρωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και  θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας.
        ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία:
·         Τον πατέρα Ιωάννη
·         Τους Δημοτικούς Συμβούλους
·         Τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας
·         Τους τοπικούς συμβούλους
·         Τους προέδρους των τοπικών Συλλόγων

Ο Σύλλογός μας, ιδρύθηκε το 1953  και μέχρι το 1979 που ιδρύθηκε η Κοινότητα  αποτελούσε την πρώτη και μοναδική αυτοδιοίκηση της Ανθούσας .
    Με όραμα την ανάπτυξη και την πρόοδο και με όπλα την εργατικότητα και συνεργασία, με επίπονους αγώνες  και σε δύσκολα χρόνια, κατάφερε  πάρα πολλά  που όλοι σας γνωρίζετε καλύτερα.
    Είναι βαριά η κληρονομιά για το σημερινό ΔΣ, γιαυτό και από την πρώτη συνεδρίασή μας αποφασίσαμε να τιμήσουμε  όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, εργάστηκαν και προσέφεραν για την πρόοδο της Ανθούσας.
    Ερευνώντας το αρχείο ,58 χρόνων, διαπιστώσαμε την καθολική σχεδόν συμμετοχή των κατοίκων και ιδιοκτητών σε όλες τις δραστηριότητες, πράγμα που μας δυσκόλεψε στην επιλογή , όμως  παράλληλα μας υποχρεώνει να  βάλουμε τα δυνατά μας και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την πρόοδο και ανάπτυξη της Ανθούσας, βάζοντας  και μεις ένα λιθαράκι
Για το λόγο αυτό ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ  , αρχικά,  να τιμήσουμε τους διατελέσαντες προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων , ως εκπροσώπων και όλων των  μελών:
·          Με τρισάγιο τους εκλιπόντες  ( που τελέστηκε το πρωί στην εκκλησία μας)
·         Την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους ζώντες( τους οποίους θέλουμε δίπλα μας)

        Και στη συνέχεια να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη των ΄΄σκοπών ΄΄ του Συλλόγου.

    Ο Σύλλογος αγκάλιαζε και θα συνεχίσει να αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους της Ανθούσας. Εμείς σήμερα, ζητάμε τη συμμετοχή  όλων των κατοίκων, προκειμένου σε συνεργασία με τους άλλους φορείς, να συμπαρασταθούμε  και να βοηθήσουμε με νέες προτάσεις , ιδέες και μελέτες  , τη Δημοτική αρχή , στην επίλυση των άλυτων ακόμα προβλημάτων και ιδιαίτερα την ένταξη ολόκληρης της Ανθούσας στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ
    Αυτή την περίοδο η χώρα μας περνάει μια μεγάλη δοκιμασία, εμείς οι ΑΝΘΟΥΣΙΩΤΕΣ σκληραγωγημένοι αγωνιστές της ζωής, ξέρουμε να αντιπαλεύουμε και να νικάμε τις δυσκολίες. Δεν απογοητευόμαστε, έχουμε ξεπεράσει πολύ πιο δύσκολα  ΄΄πέτρινα΄΄ χρόνια.
    Όλοι μαζί ενωμένοι και βοηθώντας ο ένας τον άλλο, θα βάλουμε τα δυνατά μας και με αισιοδοξία θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αντέχουμε ανέκαθεν, στη φτώχεια, και την περιφρονούμε τραγουδώντας και χορεύοντας.              ( και σήμερα θα γλεντήσουμε)
    Σας ευχαριστώ θερμά και σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  με ΑΓΑΠΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ .

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ 
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
Θα προσφερθούν αναψυκτικά, τσίπουρο, κρασί καθώς και πίτες/εδέσματα προσφορά από τις κυρίες, μέλη του Συλλόγου.  Θα επακολουθήσει γλέντι.
                                                            ΚΑΛΗ  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου