Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία - Σάββατο 13 Ιουλίου 2013


Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Κ Η  Α Ι Μ Ο Δ Ο Σ Ι Α
Δ Η Μ Ο Σ   Π Α Λ Λ Η Ν Η Σ


ΣΑΒΒΑΤΟ 13  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013    
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

ΚΑΠΗ  ΑΝΘΟΥΣΑΣ 
ΠΛΑΤΕΙΑ  25ης   ΜΑΡΤΙΟΥ                                
9:00 – 13:00




Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να έρθουν... 5΄είναι αρκετά γιά να σώσεις μιά ζωή!

ΑΙΜΑ ... δώρο ΖΩΗΣ, αξίζει τα πάντα ... δεν κοστίζει τίποτα

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τιμήσαμε τον Πατέρα


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση για τη γιορτή του πατέρα την Κυριακή 16/6, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας
Η συμμετοχή των μελών και φίλων ήταν  πέραν των προσδοκιών μας αφού από την 20:00  άρχισαν να καταφθάνουν άτομα όλων των ηλικιών και γρήγορα γέμισε όλος ο προάυλιος χώρος.

Τιμήσαμε  τον πατέρα γεννήτορα, τροφό, παιδαγωγό, που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει, που γίνεται παράδειγμα για το παιδί του.   Τον πατέρα που με την εκλεκτή της καρδιάς του, τη μητέρα , μας έφεραν στη ζωή και συνέχεια είναι δίπλα μας.

Το πρόγραμμα άρχισε στις 21:00 η ορχήστρα του συντοπίτη μας Λευτέρη Μαυρομάτη, που με την άψογη ερμηνεία τους ,αρχικά με έντεχνο λαϊκό και στη συνέχεια με ποικίλο Ελληνικό πρόγραμα μας διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ.
Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και δεχθήκαμε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία μας και παρενέσεις να συνεχίσουμε με διάφορες παρόμοιες εκδηλώσεις.
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υπόσχεται ότι με τη συμμετοχή όλων των μελών και φίλων θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τις προτάσειςτους.
 Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μέλη και φίλους που μας βοήθησαν, αφιλοκερδώς, σε όλες τις εργασίες προετοιμασίας και διεξαγωγής/εκτέλεσης ( καθαρισμό, ηλεκτρολογικά, διευθέτηση , προμήθεια, ψήσιμο, διανομή ,κτλ)
Έγκαιρα θα σας ενημερώσουμε για υπόλοιπες καλοκαιρινές εκδηλώσες που θα γίνουν στο χώρο μας.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

                        ΛΙΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΜΝΗΣΗ - ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Αύριο Κυριακή 16/6/13 γιορτάζουν οι πατεράδες.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου μας, σην οδό Αιγίου και Μεσσήνης στην Ανθούσα. Ώρα έναρξης 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συγχωροχάρτι σε όσους έχτισαν σε δάση δίχως (;) να το γνωρίζουν



Ξεμπλοκάρουν ιδιοκτησιακά πρώην δασικές εκτάσεις, οι οποίες έχουν πλέον χτιστεί με ευθύνη της διοίκησης. Νέα οριζόντια διάταξη, η οποία προστέθηκε στο σχέδιο νόμου για το Εθνικό Κτηματολόγιο, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δίνει συγχωροχάρτι σε όσους έχτισαν σε δάση δίχως (;) να το γνωρίζουν.
Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο περιλήφθηκε διάταξη - δεν υπήρχε στην αρχική εκδοχή του νόμου που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο - σχετικά με τις εκτάσεις που έχουν απολέσει τον δασικό τους χαρακτήρα πριν από τις 11.6.1975 λόγω επεμβάσεων που έγιναν, βάσει σχετικής διοικητικής πράξης, η οποία καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας.
Αυτές δεν χαρακτηρίζονται ως δάση ή δασικές εκτάσεις και δεν κηρύσσονται αναδασωτέες. Αυτό μάλιστα εφαρμόζεται και σε ιδιωτικές εκτάσεις (ανεξαρτήτως μεγέθους) με την προϋπόθεση η μεταγραφή των τίτλων κτήσης να έχει συντελεστεί προ της ενάρξεως ισχύος του νόμου 998/79.
Ωστόσο, παρ' ότι η ρύθμιση αυτή φαίνεται να ξεκαθαρίζει το καθεστώς σε περιοχές που άλλοτε ήταν δάση αλλά σήμερα έχουν δομηθεί, αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας. Παραιτείται δηλαδή το Δημόσιο των δικαιωμάτων του και δεν προχωρά σε ιδιοκτησιακή έρευνα σε πρώην δασικές εκτάσεις μόνο και μόνο επειδή μεταγράφηκαν πριν από το 1979;
Παράλληλα, στις συγκεκριμένες εκτάσεις φεύγουν τα εμπόδια για όσους ήθελαν να βγάλουν άδειες για επιπλέον δόμηση. Όπου έχει εκδοθεί νομίμως οικοδομική άδεια, ακόμη κι αν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί, δεν απαιτείται η χορήγηση βεβαίωσης από το αρμόδιο Δασαρχείο (μέχρι την κύρωση του Δασικού Χάρτη) για έκδοση νέας άδειας προσθήκης.
Επίσης, προστέθηκε άρθρο σύμφωνα με το οποίο δεν επανεξετάζεται - στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 14 του Ν. 998/1979 ή της κατάρτισης των δασικών χαρτών - ο χαρακτήρας εκτάσεων για τις οποίες είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές πράξεις βεβαιωτικές του μη δασικού τους χαρακτήρα.
Πάντως, από το σχέδιο νόμου εξαφανίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο έχανε το δικαίωμα να επικαλείται δικαιώματα κυριότητας (ως δάση) σε καταπατημένα ακίνητα άνω των δύο στρεμμάτων, τα οποία σήμερα βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού.
Οικοδόμηση σε «τυφλά οικόπεδα»
Την ίδια ώρα αλλαγές υπάρχουν και στο ζήτημα της δυνατότητας οικοδόμησης σε «τυφλά οικόπεδα» (οικόπεδα που γίνονταν οικοδομήσιμα με την παραχώρηση στον οικείο δήμο μιας λωρίδας γης για τη δημιουργία δρόμου προκειμένου να αποκτά «πρόσωπο» σε κοινόχρηστο χώρο).
Στο... ανανεωμένο σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή περιλαμβάνεται και μια επιπλέον διάταξη που διαφοροποιεί τις προβλέψεις για τα τυφλά στην προηγούμενη εκδοχή του σχεδίου νόμου.
Ειδικότερα, προστέθηκε μια ρύθμιση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διατύπωσή της. Σύμφωνα με αυτή, «η διαδικασία κύρωσης του δικτύου κοινόχρηστων χώρων μπορεί να περιλαμβάνει και τμήματα ακινήτων που είχαν τεθεί μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3937/2011 σε κοινή χρήση, εφόσον εξυπηρετούν οικόπεδα για την κτήση των οποίων έχουν συνταχθεί συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβίβασης οικοπέδων πριν την 29/1/2010 μετά από απόφαση του αρμόδιου Δημοτικού Συμβουλίου». Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μεταγραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου για το Κτηματολόγιο καθώς και η αναφορά στις συμβολαιογραφικές πράξεις ότι τα συγκεκριμένα τμήματα συνορεύουν με δρόμο.
Πάντως, παραμένουν οι διατάξεις της πρώτης εκδοχής του σχέδιο νόμου που προέβλεπε ότι για τη δόμηση σε «τυφλά» οικόπεδα που έχουν πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο σε εδαφική λωρίδα η οποία έχει παραχωρηθεί σε κοινή χρήση, απαιτείται προηγούμενη κύρωση του δικτύου κοινοχρήστων χώρων. Κατ' εξαίρεση όμως η δόμηση σε αυτά μπορεί να επιτρέπεται πριν από την κύρωση του δικτύου εφόσον το τμήμα που έχει παραχωρηθεί, έχει τεθεί σε κοινή χρήση και έχει γίνει η σχετική μεταγραφή στον οικείο δήμο ή έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών από την υποβολή στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της πρότασης για την κύρωση του δικτύου κοινοχρήστων χώρων, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ιδιοκτησία για την οποία αιτείται η άδεια δόμησης.
Πηγή: http://www.b2green.gr/main.php